Za vikend u Podgorici Čarobnjak iz Oza i Dobri zloćko

carobjak

Gradsko pozorište  Podgorica izvešče za vikend dvije predstave za djecu – u subotu Čarobnjaka iz Oza (5+), a nedjelju Dobrog zloćka (4+).

U subotu, od 12 sati, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” biće igrana predstava Čarobnjak iz Oza prema romanu Franka Lajmana Bauma, dramatizaciji Aleksandre Glovacki, u režiji Jagoša Markovića. Ova filmsko-muzička avantura za djecu ali i čitavu porodicu  prati dogodovštine djevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz. Priča je o odrastanju  ali i o prijateljstvu među različitima. Doroti na svom putovanju upoznaje poljsko strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava, i ova družina tražeći spas od svojih problema koji su ih proganjali, otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti njihove probleme već da izlaz i spas traže u njima samima.

U predstavi igraju Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Sanja Popović, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Filip Đuretić.

dobriylocko

Predstava Dobro zloćko biće izvedena u nedjelju, takođe od 12 sati ali i sali DODEST.

Ova predstava Žanine Mirčevske, je urađena u koprodukciji Gradskog pozorišta Podgorica i Kraljevsko pozorišta  „Zetski dom“ – Cetinje.

U ovoj bajci zli čarobnjak Mrzlob laže, krade i guta kraljeve i kraljice. Na kraju otkriva da moć i prava ljubav ne idu zajedno.

U predstavi igraju Katarina Krek, Goran Slavić, Dejan Đonović, Željko Radunović, Dijana Dragojević. Predstavu je režirao Petar Pejaković, scenografiju je uradila Smiljka Šeparović, kostimografiju Jelena Đukanović, muziku Ivan Marović, za scenski pokret i koreografija je zadužena Slavka Nelević, dizajn lutke Smiljka Šeparović, tehnologiju i izradu lutke Zorana Milošaković Tasić. Izvršni producent je Ana Medigović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply