U petak i subotu predstava Ivica i Marica u Zetskom domu

marica

Dječja predstava Ivica i Marica, u režiji Mirka Radonjića biće izvedena u petak, 16. i subotu, 17. oktobra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom sa početkom u 18 časova.

Ovim projektom Kraljevsko pozorište Zetski dom želi da, kako su saopštili, istakne važnost pomalo zapostavljenog dječjeg pozorišta i sebi postavlja zadatak vraćanja najmlađe publike u pozorište.

“Kroz nove načine i savremene projekte, kakva je upravo ova predstava, pozorište nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da se sa ovom, najiskrenijom publikom, ponovo uspostavi uspješna interaktivna komunikacija”, kažu u Zetskom domu.

Ivica i Marica je predstava rađena po motivima poznate bajke braće Grim. Urađena na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči.

„Predstava govori o tome čega smo sve gladni u XXI vijeku, kakvim to šumama prepuštamo svoju djecu i ko su današnje vještice. Predstava govori o hororu fantazije života u kući od slatkiša – Zemlji Dembeliji; ispada da tek obilje izvlači najgore iz ljudi“, kaže reditelj Mirko Radonjić.

S obzirom na specifičnost teatarskog jezika kojim se služi predstava, u petak, će nakon izvođenja predstave, biti upriličen razgovor sa glumcima i autorskom ekipom.

Biće to prilika da se djeca „druže sa Ivicom i Maricom“, komentarišu, iznesu utiske, i osjete koliko su važna publika, ali i koliko je pozorište važno za njih, najavljuju iz Kraljevskog pozorišta.

U Radonjićevoj predstavi Ivica i Marica  igraju Anđela Lakićević, Tijana Bjelica i Danilo Babović. Kostime je uradila Lina Leković.

Cijena karte za predstavu je 2 eura.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply