Od sjutra Herceg Novi grad po mjeri djeteta

sapio

Međunarodna dječja sedmica pod sloganom Herceg Novi – grad po mjeri djeteta, biće obilježena od 2. do 4. oktobra u Herceg Novom organizovanjem besplatnog programa za djecu.

U petak će od 16 do 18 časova na Karači (košarkaški teren), nevladine organizacije Sapio i Urban Nova uz podršku Slađane Vujović organizovati dječji maskenbal sa temom Omiljeni/a junak/inja iz crtanih filmova.

“Posebno nam je drago što se više nevladinih organizacija udružilo da obilježe dječju sedmicu u Herceg Novom i zajedno organizuju niz aktivnosti na otvorenom. Osim toga što organizujemo dodatne sadržaje za djecu, cilj nam je da ova manfiestacija podstakne i ostale članove zajednice da se uključe i pomognu da Herceg Novi zaista postane grad po mjeri djeteta,” kazala je Senka Domović Bulut, NVO Urban Nova.

U subotu će ove dvije organizacije, uz podršku Likovne maštaonice organizovati kreativnu radionicu 3D grad, a od 16 do 18 časova streetball 3 na 3 turnir za djecu uz saradnju sa KK Galeb.

U nedjelju,  od 10 do 12 časova u Gradskoj Kafani svoj program predstaviće nevladine organizacije Maškare, Avenir i škola klasičnog baleta Aleksandre Dejanović – Umjetnički centar AS. Djeca će imati priliku da uživaju u izvođenju Bokeškog kola, Crvenkapice i vuka, Ruske igre.

„Ovo je prelijep događaj i prilika da se bar ovih par dana “svijet” prepusti djeci i njihovoj mašti. Smijeh, radost, igra, mašta bez granica. To su one dimenzije koje mi “veliki” često oduzmemo mnogim stvarima pa i košarci. Hajde učimo od njih ove nedjelje”, rekao je Srđan Mićunović trener KK „Galeb.

Manifestaciju Herceg novi – grad po mjeri djeteta podržali su Opština Herceg Novi, grafičko preduzeće Biro Konto i konoba Karača.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply