U školama akcija prikupljanja garderobe i školskog pribora

greenhome

NVO Green Home prikuplja danas u dvije osnovne škole u Podgorici donacije u vidu garderobe, igračaka i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice. Akcija je organizovana u OŠ “Maksim Gorki” i “Štampar Makarije” nakon čega će prikupljeno pokloniti u saradnji sa udruženjem Roditelji porodicama kojima je pomoć potrebna.

“Cilj akcije je da đaci, na jedan lijep i human način, uče o mogućnostima ponovne upotrebe kroz koju se smanjuju količine otpada koje se bespotrebno gomilaju na deponijama, te da se na ovaj način može u znatnoj mjeri doprinijeti zaštiti životne sredine. Naime, poklanjanjem starih predmeta koji su i dalje upotrebljivi, daje im se novi život, a njihov vijek trajanja produžava, što dovodi do smanjenja ukupne količine otpada”, piše u saopštenju Green home-a.

Na taj način, kako su pojasnili, utiče se i na štednju prirodnih resursa iz kojih se predmeti dobijaju i energije koja je potrebna za njihovu proizvodnju, pa samim tim indirektno se utiče i na ublažavanje klimatskih promjena i emisije gasova staklene bašte.

Aktivnosti su realzovane kroz projekat Školociklaža koji je finansijski podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

green home

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply