Prva nagrada za Mrvicu i Mašu Paović

nasaradosstt

Foto: Vijesti

Na festivalu Naša radost 2015. koji je održan sinoć na podgoričkom Trgu Repubike prvu nagradu stručnog žirija osvojila je Maša Paović sa jesmom Mrvica.

Maša je prvim taktovima i riječima “tatina sam mrvica, sve mi želje ispunjava” izmamila aplauz kako prisutnih mališana tako i njihovih roditelja.

Prvu nagradu za interpretaciju dobila Tamara Vujačić, drugu Dora Štampić a treću Anja Jestrović.

Nagrade za kompoziciju su dobili Mirsad Serhatlić za Mrvicu, drugu Maja Rogić za Pčelu i cvijet a treću Ognjen Cvekić Rođendan.

Nagradu dječijeg žirija dobila je numera Dvije simpatije‘ Milutina Radulovića, a za scenski nastup nagrađena je Katarina Radulović za Stidljivu pjesmu. Nagrada za najbolji aranžman otišla je za kompoziciju Dvije simpatije, Peđe Nedeljković.

Nagrada za najbolji tekst pripala je autorki kompozicije Ako vjeruješ u sebe, Sanji Perić.

Nikolina Orbović dobila je nagradu za najmlađeg učesnika, a nagrada hora Zvjezdice otišla je Maca Beti i Neveni Mrvaljević.

Mališani su na Trgu Republike uživali slušajući 20 umjesto 18 kompozicija koliko ih je bilo prethodnih godina.

Umjetnička direktorica Festivala Zoja Đurović kazala je da je zadovoljna kvalitetom kompozicija i sigurna je da će biti najmanje pet hitova.

Istakla je da se organizatori Festivala trude da svake godine idu korak dalje i prirede kvalitetniji program za najmlađe što će činiti i u budućnosti.I građani su bili zadovoljni sinošnjom priredbom ističući da im se sviđa ideja da se Festival održava na otvorenom.

“Super je što su ove godine festival premjestili iz KIC-a Budo Tomović na Trg Republike jer sada mogu svi da dođu i poslušaju kompozicije ali i da igraju uz njih”, kazala je za Vijesti sugrađanka Milena Bošković.

Lajt motiv Festivala bila je bila Zemlja igračaka, a u revijalnom dijelu nastupili su Jovan Aleksić, Tara Petrović i dječji hor Zvjezdice.

Naša radost je 30. rođendan proslavila na Trgu jer prema riječima organizatora u KIC-u više nema mjesta za sve koji žele da prate festival.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply