Naša radost sjutra veče na Trgu Republike

nasaradost

Međunarodni festival Naša radost, koji ove godine proslavlja 30 godina postojanja, biće prvi put održan na otvorenoj sceni, na Trgu Republike u Podgorici, u subotu u 19 sati i 30 minuta.

Nastupiće 20 izvođača iz Crne Gore i regiona.

Generalna proba zakazana je za 13 časova u KIC-u „Budo Tomović”, kada će djeca pjevati uživo pred stučnim žirijem, roditeljima i drugarima.

„Na Trgu će, zbog televizijskog snimanja festivala, pjesme biti izvođene na plejbeku. Imena pobjednika biće poznata nakon revijalnog dijela“, saopšteno je na konferenciji za novinare, prenosi Pobjeda.

Organizatori su pozvali sve roditelje da dovedu djecu i da se svi zajedno lijepo zabave.

„Ove godine sigurno će biti najmanje četiri, pet hitova. Imamo i goste iz skoro cijelog regiona. Nadam se da će nas i vrijeme podržati“, rekla je umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović.

Nagrade će biti dodijeljene za najbolju kompoziciju (prvo, drugo i treće mjesto), najbolji tekst, aranžman, scenski nastup, najmlađeg učesnika, kao i specijalna nagrada hora Zvjezdice.

Direktor Dječjeg saveza Aleksandar Milošević rekao je da će imena članova žirija biti tajna do dana festivala.

„Trudimo se da budemo transparentni, da ne bude ni po babu ni po stričevima, nego baš po kvalitetu, jer to su djeca. Tako ih motivišemo da nastave da se bave muzikom. Sa njima nikada nemamo problema, već sa nestpljivim roditeljima i kompozitorima“, rekao je Milošević.

U revijalnom dijelu nastupiće muzička zvjezdica Jovan Aleksić i Tara Petrović iz udruženja Feniks, kao i dječji hor Zvjezdice. Imena pobjednika biće poznata oko 21 sati i 30 minuta.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply