Lome prozore na vrtiću, boce od alkohola ostavljaju u dvorištu

vrtic

Vrtić Poletarac na Zabjelu kod škole „Vuk Karadžić” duže vrijeme je na meti vandala, koji lome prozore na jaslicama, ostavljaju polomljene boce od alkoholnih pića u dvorištu, plastičnu ambalažu od piva.

Vaspitačice vrtića kazale su da su prošlog vikenda zatekle polomljene prozore na jaslicama, gdje borave najmlađi polaznici.

”Srećom živim blizu, pa su me odmah pozvali te večeri i ujutru su prozori bili zamijenjeni”, kazala je  vaspitačica.

Tvrde da su ovakva dešavanja nerijetka i da su mnogo puta do sada zatekli polomljene prozore.

Direktorica Javne predškolske ustanove ”Đina Vrbica” Nataša Tomović  nije se javljala na telefon dostupan redakciji.

Zaposleni u vrtiću tvrde da je policija upoznata sa slučajem od prošlog vikenda i da će kontakt policajac za to područje redovnije obilaziti vrtić. Smatraju da je veliki problem što već nekoliko godina nemaju domara, ali da su se slični događaji dešavali i dok je i on bio zaposlen. Mještani naselja tvrde da su dvorišta vrtića i OŠ ”Vuk Karadžić”, koje dijeli samo ograda, svratišta narkomana i problematične djece u kasnim  časovima.

”Više puta smo ukazivali na taj problem, a rano ujutro se može vidjeti mnogo plastičnih flaša piva i polomljenog stakla”, kazao  je Ranko Radonjić.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. LaDonna

    Pala mi je na pamet bas ova tema kada sam preuzimaka svoju curicu iz vrtica..vidjevsi starihu grupu kako se bezbrizno igra u pijesku (vrtic Bubamara kod OS “Savo Pejanovic”). Pomislila sam da li neko svakog jutra obilazi teren, sta li se sve moze naci u tom pijesku: jeza me je obuzela od same pomisli na spriceve, a znajuci da su ova dvorista oduvijek bila mjesta okupljanja “problematicnih vrsta” u svim kvartovima. Koliko sam srecna kada djeca borave naoolju, toliko se i grozim pimisli sta sve mogu pronaci u tom okruzenju. Avaj ljudi ne stedimo na djecu…Gdje je rasvjeta, obezbjedjenje, poluciha…etc. Ali eto Sizifa i na ovu temu.

  2. Jedno od opcija, osvijetliti dvoriste pod br 1. Sinoc prosla i bio je mrkli mrak, adaptirati djecje igraliste, tako da djeci i roditelji mogu tamo boravti i nakon nastave / popodne. Tako da ce to biti jedna lijepa teritorija koja pripada djeci, a kojih je na Zabjelu totalni deficit. Samo gradjani mogu vratiti ono sto im i pripada, niko drugi!

  3. Ovaj vrtic je ovako izgledao i prije 25 godina kad sam ja isla u njega. Moj sin sad ide i zgrozena sam da barem nemaju one fine vesele tepihe djecije, a da ne pricam o nekimm kreativnim igrackama, strunjacama, sportskoj igraonici, ma bilo cemu…Zalud prelijepo ogromno dvoriste kad nije kultivisano, no ko dzungla, trotoari ispucali, vozic onaj zardjao, glib i blato… Dajte inicijativu da roditelji i Opstina zajedno daju ovom mjestu barem nesto od onog sto mu imenom pripada – VRTIC za nasu djecu, buducnost… Ili su djeca sa Zabjela i Tuskog predodredjena da postanu narkomani i probisvijeti pa im ne damo ni elementarne uslove???

Leave a Reply