Stiže nam beba i ove godine početkom oktobra

stizenambeba

U udruženju Roditelji u toku su pripreme za organizovanje info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

Info dan se i ovog puta organizuje u saradnji sa podgoričkim šoping molom Delta City i uz podršku Doma zdravlja Podgorica, a biće održan u toku Nacionalne sedmice promocije dojenja i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

„Prošlogodišnji info dan Stiže nam beba okupio je veliki broj stručnih lica i predstavnika kompanija koje se bave uvozom i prodajom proizvoda za njegu beba i vladalo je veliko interesovanje kako za stručna predavanja i prezentacije tako i za ponudu učesnika. Iz ovih razloga smo odlučili da i ove godine zadržimo isti koncept tako da će zainteresovane trudnice i njihovi partneri imati priliku da prisustvuju različitim tematskim dešavanjima, od predavanja do prezentacija proizvoda koji su im potrebni na početku roditeljstva, ali i dok se pripremaju za tu ulogu“, kazala je Maja Raičević, koordinatorka programa Majka i beba u udruženju Rodtelji.

Prema njenim riječima, u toku predavanja koja će biti upriličena na događaju budući roditelji imaće priliku da razgovaraju sa stručnim licima: ginekolozima, anesteziolozima, pedijatrima, neonatolozima, medicinskim i patronažnim sestrama, a moći će i da čuju korisne savjete o njezi majke i bebe, prvim danima nakon porođaja, vježbanju u trudnoći, ishrani, dojenju i mnogobrojnim temama koje se odnose na ovaj važan period u životu svake majke i oca.

Gošća Info dana i ovog puta će biti fotografkinja Aida Dizdarević, čiju izložbu beba i majki koje doje je Udruženje organizovalo u okviru ovogodišnje proslave Svjetske nedjelje dojenja. Aidin fotografski kutak je tokom prošlogodišnjeg Info dana bio veoma zapažen pa se tokom događaja veliki broj budućih mama fotografisao i dobio lijepu uspomenu na trudničke dane.

Za sve posjetioce koji budu prisustvovali prezentacijama i predavanjima biće organizovane nagradne igre sa poklonima koje će obezbjediti učesnici i prijatelji događaja. Jednu od porodilja i ove godine obradovaće privatna bolnica Codra besplatnim porođajem u toj zdravstvenoj ustanovi.

Info dan Stiže nam beba prvi put je organizovan prošle godine u oktobru i naišao je na odličan prijem budućih roditelja. Detaljan program sa satnicom predavanja i prezentacija biće saopšten naredne sedmice.

Galeriju fotografija sa prošlogodišnjeg događaja možete pogledati OVDJE

Comments

Leave a Reply