Danas u Danilovgradu i Petnjici kampanja Ispravi se i vježbaj!

ispravi se i vjezbaj

U Danilovgradu i Petnjici danas će fizioterapeuti pregledati djecu i razgovarati sa njihovim roditeljima o deformitetu kičmenog stuba, znacima ovog oboljenja, kako ga prepoznati kod svog djeteta, kako preventivno djelovati i ostvariti uslugu fizioterapeuta u javnom zdravstvu da bi se spriječilo napredovanje ili uopšte pojavljivanje nekog od oblika deformiteta kičmenog stuba

Udruženje fizioterapeuta nastavlja kampanju Ispravi se i vježbaj! od 10 do 14 sati sati u sportskom centru u Danilovgradu i OŠ “Mahmut Adrović” u Petnjici.

Kampanja je osmišljena kao besplatno savjetovalište na javnim mjestima u više crnogorskih gradova, u nekoliko ciklusa godišnje, namijenjeno da se prepozna i na vrijeme identifikuje problem sa kičmom kod djce i mladih od 5 do 25 godina.

U ovom periodu će biti pregledi đece koje će obavljati fizioterapeuti (specijalisti primijenjene fizioterapije), na osnovu kojih će popunjavati Evaluacioni lis o zdravlju djeteta, koji je numerisan i čiji original dobijaju roditelji.

Narednoo savjetovanje, u okviru trećeg ciklusa koji je u toku, iz Udruženja fizioterapeuta najavljuju u Pljevljima i Plavu 20. septembra, i sedam dana kasnije, 27. septembra u Kotoru i Tivtu.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply