Traže suspenziju ljekare ili ponovo počinju štrajk glađu

roidtelji

Roditelji pet inficiranih beba u bjelopoljskoj Opštoj bolnici, od kojih je jedna preminula, najavili su da će od narednih sedmice protestovati ispred Opštine ukoliko se ne suspenduju ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević.

Roditelji inficiranih beba Predrag Karišik i Eldin Salemović organizovali su u četvrtak konferenciju za novinare ispred Opštine i saopštili da žele da upoznaju javnost s time da su dobili “dva mišljenja od ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević kako bi ljekari bolnice u Bijelom Polju trebalo da budu suspendovani”.

“To je ujedno i naša priča koju pričamo gotovo godinu dana, a ljekari i dalje rade. Zahtijevamo da budu suspendovani, što potvrđuju i mišljenja ministarke Kovačević. Pozivamo Specijalno tužilaštvo da reaguje povodom naše krivične prijave, koju smo podnijeli protiv direktorice Opšte bolnice u Bijelom Polju i Upravnog odbora”, kazao je Karišik, pitajući zbog čega sekretar u Ministarstvu zdravlja Zoran Kosić nije sproveo u djelo obećanje da će insistirati da ljekari budu suspendovani.

Karišik je najavio da ce roditelji naredne sedmice razapeti šatore ispred Opštine i započeti štrajk glađu ukoliko ljekari ne budu suspendovani u narednih nedjelju dana. Eldin Salemović je dodao da roditelji inficiranih beba i dalje žive u strahu od eventualnih posljedica za njihove mališane.

Predsjednik Opštine i Upravnog odbora Aleksandar Žurić kazao je da je UO uradio planirane stvari.

“Raspisan je konkurs za izbor direktora bolnice, koji je i izabran na posljednjoj sjednici UO. Direktoru smo sugerisali da u skladu sa svojim ovlašćenjima, u saradnji sa resornim ministarstvom, postupi onako kako zakon nalaže. Svaka druga priča mimo toga je proizvoljna”, kazao je Žurić.

Od direktorke Opšte bolnice dr Biljana Bulatović novinari nijesu mogli dobiti izjavu jer, kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, ona je na godišnjem odmoru.

Izvor: Dnevne novine

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply