Otvoren međunarodni festival lutkarstva, danas u Podgorici Bajka o ribaru i ribici

pokrivalica2

Četvrti međunarodni festival lutkarstva svečano je otvoren u srijedu, u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici.

Domaćin svečanog otvaranja bio je glumac Gradskog pozorišta Sejfo Seferović, a Festival je otvorio njegov počasni ambasador princ Nikola Petrović-Njegoš. Na otvaranju su se predstavili plesna grupa Bjuti i djeca solisti Katarina Radulović, Jadranka Đurišić, Milutin Radulović, Iva Vujošević, Ksenija i Pavle Bogićević i Jovan Aleksić. U nastavku večeri odigrana je predstava Ledeno srce, Pozorišta lutaka Mostar.

Drugog dana festivala, u 18 i u 20 sati, u KIC-ovoj sali DODEST će biti igrana predstava Bajka o ribaru i ribici, Gradskog pozorišta Podgorica, a u Herceg Novom je u Dvorani Park, u 13 sati igrana predstava Ledeno srce.

Trećeg dana Festivala, u petak 11, septembra, u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se prikazivati bugarska predstava Ružno pače, u sali DODEST. U Ulcinju, u Centru za kulturu, u 17 sati počinje predstava Guliverove avanture u izvođenju Lutkarskog pozorišta Tirana iz Albanije. Istog dana, najmlađi Rožajci će imati prilike da gledaju srpsku predstavu Radoznalo slonče, Pozorišta za decu Kragujevac koja se odigrava u Centru za kulturu u 15 sati.

U okviru Festivala otvorena je izložba figurica i slika Sva lica osmijeha, Dušanke-Dude Božović.

Ulaz na sve predstave je SLOBODAN. Karte za sve predstave mogu se preuzeti sat vremena prije početka predstave, na biletarnici KIC-a „Budo Tomović”.

Detaljan program se može preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala www.lutkarstvo.com, koji je dostupan na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku, kao i na FB Pageu www.facebook.com/lutkarstvo

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply