U nedjelju obnova igrališta Preko Morače, iza G zgrade

vratimodjeciigralistaUdruženje Roditelji u saradnji sa JU Zelenilo, građanima Podgorice i nekoliko kompanija nastavlja akciju sanacije dječijih igrališta pod nazivom Vratimo djeci igrališta!

Naredna aktivnost u okviru akcije biće sprovedena u nedjelju, 30. avgusta od 10 sati i tom prilikom članovi udruženja Roditelji, radnici JU Zelenilo i građani iz dijela grada Preko Morače zajedničkim snagama će sanirati dječije igralište iza G zgrade, u blizini Elektrotehničke škole. Građani će se potruditi da saniraju postojeće djelove mobilijara, kao i da docrtaju nova obilježja za igru, na betonskim površinama.

Uređenje su osim građana okolnih zgrada koji su izdvojili vrijeme i sredstva da bi igralište doveli u upotrebljivo stanje, pomogli I boje i lakovi Bordo i Kameleon.

„Cilj ove akcije je (osim animiranja što većeg broja građana i kompanija u saniranje igrališta), slanje poruke javnosti da se igrališta moraju čuvati i da više ne smijemo dopuštati njihovo uništavanje. Vjerujemo da ćemo zajedničkim uključivanjem građana, djece i nadležnih službi, a uz pomoć kompanija, uticati pozitivno na svijest građana“, kazala je koordinatorka inicijative Vratimo djeci igrališta, Dejana Ponoš.

Udruženje Roditelji poziva kompanije i da se uključe u akciju i pomognu da se djeci iz svih djelova Podgorice obezbij4di bezbjedan kutak za igru i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju Dubovica. Sanirano je još nekoliko igrališta u Podgorici, i napravljeno po jedno novo u Nikšiću, i na Cetinju i Ulcinju.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply