Još 4 škole postaju energetski efikasne, u njima nastava počinje 7. septembra

skolerekonstrukcija

Đaci četiri osnovne skole u Podgorici, Pljevljima i Rožajama sa nastavom će, umjesto 1. početi 7. septembra, zbog rekonstrukcije tih obrazovnih ustanova.

Iz Ministasrstva prosvjete Televiziji Vijesti su saopštili da će nastava početi sa zakašnjenjem u podgoričkim osnovnim školama Oktoih i “Branko Božović”, kao i u osnovnim školama “Ristan Pavlović” u Pljevljima i “Mustafa Pećanin” u Rožajma.

Rekonstrukcija je dio projekta energetske efikasnosti, a iz Ministarstva poručuju da ce učenici i nastavnici dobiti značajno bolje uslove rada. Četiri propuštena radna dana biće nadoknađena subotama.

Iz Ministarstva prosvjete objašnjavaju da je ovo druga faza projekta energetske efikasnosti u javnim zgradama, u okviru koje se renovira osam škola, a zašta je obezbijeđeno 5,5 miliona eura. To što su četiri škole završile poslove, ne znači da ove četiri kasne, kažu iz Ministarstva.

“Ne kasni se sa ovim projektom zato što se u projekat ušlo tek u julu, kada su učenici završili sa nastavom. Krajnji rok za završetak ovih radova je oktobar mjesec”, kazala je Vijesti portparol Ministarstva prosvjete Marija Jovović.

Sve će ipak biti spremno za desetak dana. Iz Ministasrtva su obavijestili uprave škola kako da nadoknade prva četiri radna dana, nove školske godine.

“Škole su dužne da donesu plan nadoknade, što znači da će se ova četiri radna dana nadoknaditi tokom radnih subota”, kazala je Jovović.

U okviru programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, koje sprovodi Ministarstvo ekonomije iz kredita Njemačke razvojne banke, prošle godine rekonstruisano je 13 skola širom Crne Gore, za šta je potrošeno 7,8 miliona eura. Planirano je da se naredne godine renovira još osam škola.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply