Za knjige i pribor za dva đaka i do 300 eura

besplatni udzbenici
Prodaja udžbenika počela je juče i već prvog dana bile su primjetne gužve u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

„Imamo dva đaka. Jedan je u osmom razredu, a drugi u trećem. Skupe su knjige s obzirom na male plate. Osim udžbenika potreban je i ostali školski pribor, sveske, olovke. Za sve to treba nam jedna plata oko 300 eura. Još nijesmo kupili za starijeg sina, čekamo da vidimo mogućnost kupovine polovnih udžbenika“, kazala je Podgoričanka Snežana Knežević.

Zaposlena u knjižari Zav oda za udžbenike i nastavna sredstva Maja Atanasković kazala je Pobjedi da je već prvog dana veliko interesovanje roditelja za komplete svih razreda.

„Udžbenika ima dovoljno. Roditelji su već informisani o cijenama, tako da samo kupuju. Uzimaju i školski pribor. „Naše sveske“ na čijim naslovnicama se, osim znamenitih kulturnoistorijskih spomenika, nalaze likovi domaćih uspješnih sportista i reprezentacija koštaju od 70 centi do 1,70 sa tvrdim povezom. Školske torbe koštaju od 15 do 48 eura“, kazala je Atanasković.

Ona je podsjetila da su u prodaji novi udžbenici matematike za sve razrede osnovne škole, istorije za šesti, sedmi i osmi razred, zatim priroda i društvo (udžbenik i radna sveska) za prvi, drugi, treći i peti razred, likovna i muzička kultura (udžbenik i CD) za četvrti razred likovna kultura i poznavanje društva (udžbenik i radna sveska) za peti razred.

Kako je ranije kazala direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Bojanić Lalović štampan je Crnogorski kao nematernji jezik, za treći i za peti razred, za izdanja na albanskom jeziku, kao i priručnik za rad sa djecom sa autizmom, a novi udžbenik je i za francuski i italijanski jezik kao drugi strani jezik za osnovnu školu i za gimnazije.

I za srednje stručne škole ima novih izdanja: Ekonomika trgovine I, Ekonomika i organizacija trgovinskih preduzeća, Tehnika prodaje, zatim Poslovna komunikacija, te Farmakologija, Infektologija sa njegom, Statistika, Anatomija sa fiziologijom, Osnove turizma, te Električne instalacije i osvjetljenja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply