Počela prodaja udžbenika za predstojeću školsku godinu

cijene

Prodaja udžbenika za osnovne i srednje škole u Crnoj Gori počinje danas. Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dnevnim novinama je rečeno da su knjižare pune i da su roditeljima već od danas dostupni svi udžbenici.

Direktorica Zavoda Zoja Bojanić Lalović, kazala je da je ove godine dodatno smanjena cijena kompleta udžbenika pet odsto, nakon prethodnog pojeftinjenja od 10 odsto.

Bojanić Lalović apeluje na roditelje da budu oprezni prilikom kupovine, i da se u knjižarama raspitaju za udžbenike, jer su pojedini naslovi rađeni po novim programima.

Naime, Zavod je štampao nove udžbenike iz matematike za sve osnovce, istoriju za šesti, sedmi i osmi razred, prirodu i društvo za prvi, drugi, treći i peti razred, likovnu i muzičku kulturu (udžbenik i CD) za četvrti razred, likovnu kulturu i poznavanje društva (udžbenik i radna sveska) za peti razred.

Štampan je Crnogorski kao nematernji jezik, za treći i za peti razred, za izdanja na albanskom jeziku, kao i priručnik za rad sa djecom sa autizmom, a novi udžbenik je i za francuski i italijanski j ezik kao drugi strani jezik za osnovnu školu i za gimnazije.

I za srednje stručne škole ima novih izdanja: Ekonomika trgovine I, Ekonomika i organizacija trgovinskih preduzeća, Tehnika prodaje, zatim Poslovna komunikacija, te Farmakologija, Infektologija sa njegom, Statistika, Anatomija sa fiziologijom, Osnove turizma, te Električne instalacije i osvjetljenja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Smiješno, da nije tužno!
    Roditelji da se raspitaju? Zaposleni u knjižarama ne znaju koje knjige treba da prodaju, nego mogu greškom dati staro izdanje? Je li to pokušavaju da nam kažu?
    Ili svaki roditelj kad dođe da kupi knjige treba da svaku redom otvori i traži koje godine je izdata? To je za čas posla….
    Uh…

  2. A sto rade sa novim izdanjima,reformama,novim koricama ,novo izdanje,staro izdanje ,djeca od 5 god krecu u skolu ,tobos se igraju a ne igraju se,tobos uce ,a ne uce ,sve nam je tobos,i na kraju ce iz reformisanog skolstva izaci tobos pismeni !

Leave a Reply