Koliko energije imaju djeca, a koliko roditelji?

 

energijaČini li vam se da vaše dijete najviše energije ima onda kada je vi imate najmanje? Eksperti kažu da je to naučna činjenica, pa ne brinite ako je i vaš mališan živahan gotovo čitavog dana.

Saradnik magazina Roditeljski časopis i Psihologija danas Džejson Gud, objavio je zanimljiv grafikon koji potvrđuje ono što su mnogi roditelji pomislili – energije odraslih i djece se razlikuju! Naime, kada su roditelji najiscrpljeniji, njihova djeca su spremna za trčanje, igru i viku, dok su mame i tate pune energije baš onda kada mališanima nije do skakutanja.

Kako pokazuje ovaj zanimljivi grafikon, noći su najlakši dio roditeljskog dana jer je energija i roditelja i djece jednaka nuli. Međutim, nakon četiri sati izjutra, enegrija djece raste, pa opada do šest časova, da bi već u sedam dan mogao da počne! Roditelji prikupljaju energiju do 11 sati izjutra, a njihovi mališani su do tada već optrčali mnogo krugova, srušili saksiju, nacrtali pet kućica, prosuli čašu mlijeka i otpjevali pjesmu koja je probudila čitav komšiluk.

Poslije ovog doba dana, energija roditelja počinje da opada, dok kod djece ona varira – naglo skače i opada.

Srećom, oko 20 časova, i u slučaju djece i u slučaju odraslih dolazi do naglog opadanja, pa bezbrižno veče može da počne…

Izbor: Yumama

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply