U Golubovcima mješovita srednja stručna škola, sa gimnazijskim odjeljenjima

golubovci

U Gradskoj opštini Golubovci biće igrađena srednja stručna škola, u okviru koje će raditi i gimnazijska odjeljenja,  a za koju je u toku izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

“Škola će biti mješovita što znači da će imati odjeljenje gimnazije, smjerove iz oblasti poljoprivrede i usluga, a u zavisnosti od potreba tržišta obrazovanja postojaće mogućnost otvaranja i drugih smjerova”, najavili su iz Ministarstva prosvjete z Vijesti.

Tender za izgradnju ove ustanove raspisan je krajem maja. Kako je saopšteno, ukupna vrijednost projekta je oko 5,5 miliona eura.

Objekat će, prema projektu, imati prizemlje i sprat sa ukupnom površinom od 5,5 hiljada metara kvadratnih, od čega je oko 3.200 površina škole, a oko 2.200 kvadrata bi trebalo da bude kvadratura fiskulturne sale.

Ranije je najavljeno da je objekat predviđen za 750 đaka, a imaće 12 učionica, dva kabineta, i prostor za nastavu iz informatike, preduzetništva, kao i dvije radionice i biblioteku.

Ministarstvo je u  predlogu kapitalnog budžeta za 2016. navelo i iznos kojim bi, prema njihovim proračunima, bio dovoljan za gradnju još jednog objekta za gimnazijsko obrazovanje u Podgorici.

“Planirano je da se u Podgorici gradi još jedna gimnazija, s obzirom na činjenicu da je postojeća građena početkom dvadesetog vijeka i da su njeni prostorni kapaciteti limitirani. Ukoliko predlog kapitalnog budžeta bude podržan, procedura za izgradnju će se sprovoditi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama”, dodaju iz Ministarstva.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply