I prvaci u Herceg Novom dobijaju besplatne komplete udžbenika

udzbenici

Opština Herceg Novi finansiraće ove godine komplete udžbenika za hercegnovske đake prvake, o čemu su njeni predstavnici informisali direktore četiri osnovne škole.

Narednu školsku 2015/2016. godinu pohađaće 387 prvaka u toj opštini, od čega će u školi „Dašo Pavičić” biti 180 djece, 85 u OŠ „Milan Vuković”, u „Orjenskom bataljonu” 79 i 43 u „Iliji Kišić”.

Opština Herceg Novi je odlučila da na ovaj način pomogne roditeljima i đacima koji tek stupaju na put sticanja znanja i obrazovanja nakon što su to počele da rade prethodnih godina opštine Berane i Plužne, a od ove i Podgorica.

“Nismo mogli ništa konkretnije da uradimo na poboljšanju uslova rada u školama. Kao odgovorna lokalna samouprava zato smo se opredjelili da obezbjedimo komplete udžbenika đacima prvacima”, rekao je predsjednik SO Andrija Radman.

Za ovu akciju dobijena je saglasnost ministra prosvjete, a u saradnji sa Zavodom za udžbenike dogovoreno je da kompleti budu podjeljeni prvog dana školske godine, prenosi Radio Jadran.

Veoma je važno da o tome budu obavješteni roditelji da ne bi bilo strahovanja, da li će moći da nabave udžbenike s obzirom da ih neće biti u knjižarama. Cijelu ovu aktivnost će koordinirati direktori škola, koji će narednih dana stupiti u kontakt sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i dogovoriti se o dostavi knjiga.

“Ovo je fantastičan potez koji pozdravljamo i koji će ostaviti pozitivan trag na javnost i na roditelje, prije svega”, pohvalio je akciju direktor Škole u Zelenici, Đorđije Radović.

Na sastanku je dogovoreno da škole definišu prioritetne potrebe za koje im je neophodna pomoć lokalne zajednice i dostave ih opštinskoj upravi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ko tu koga laže oko knjiga,recimo i ovo, škola u kamenare nema adekvatno grijanje,samo za učiteljice,i to u bundama, djeca sjede u jaknama,ljepše bi im bilo vani kad je sunčan da,a to je višegodišnjeg problem na koji direktorice apsolutno ne reaguje.boli je briga, njoj je lijepo,a na kamenare histerične učiteljice nemaju nikakve moći da nešto učine. Ja sam 70 -godine počela u istu školu i svako jutro ulazila u toplu učionicu, pa sad izračunate napredak, pa idemo u evropu???

Leave a Reply