Pitanja na koje bi roditelji voljeli da dobiju odgovor od svoje djece

roditeljisepitaju

Puno je misterija i neotkrivenih tajni u svemiru roditeljstva, a većina ih se odnosi na stvari koje naša djeca rade ili govore. Postoje neke stvari koje djeca kontinuirano izvode i zbunjuju svoje roditelje koji bi rado saznali sljedeće stvari:

1. S obzirom da si dijete već duže vrijeme i često kmeziš, kako ne shvaćaš da te to kmeženje nigdje ne vodi i da ništa ne postižeš?

2. Zašto moraš prevrnuti cijelu korpu s igračkama, ako u stvari želiš samo jednu igračku?

3. Shvataš li da smo raskrinkali tvoje taktike kojima usporavaš odlazak na spavanje?

4. Ako ti kažemo da nešto ne može, zašto odeš kod tate i postaviš opet isto pitanje?

5. Što ti je dalo ideju da su rukavi naših majica u stvari neka vrsta tvoje maramice?

6. Kako to, kada te pitamo moraš li na tutu, kažeš da ne (i to sve prije izlaska iz kuće), a čim se nađemo u autu ili na ulici, odmah ti se pripiški?

7. Je li ikako moguće da pojedeš barem jedna obrok, a da pola svega ne završi na podu? I što je tačno potrebno za to?

8. Sjećaš li se posljednjeg puta kada smo ti kupili igračku zbog napada bijesa u trgovini? Ne sjećaš se? Upravo tako, to se nikada nije dogodilo niti će!

9. Shvatamo da voliš određeni crtani ili priču. Ali, kako je, pobogu moguće da možeš isti crtani ili priču pogledati 300 puta i da ti nije dosadan?!

10. Znamo da ponekad trebaš i tražiš pažnju, ali ako upriš prstom u brata i kažeš: “njega volite više nego mene”, zar stvarno očekuješ neki odgovor od nas?

11. Zašto je tako veliki problem da se dvije različite stvari dodiruju na tanjiru?

12. Kada nas slučajno prstom ubodeš u oko i laktom “pomaziš” po nosu, možeš li nam kojim slučajem dati barem jedan minut, da se posvetimo sebi i svojem bolu, a ne odmah nastaviti igru?

13. Kako uspiješ da pokupiš svaku prostotu i ružnu riječ koju čuješ, ali nekim čudom ne razumiješ kada ti kažemo da pospremiš svoje igračke?

14. Zašto čekaš do trenutka da se zaključamo u kupatilo da nas pitaš gdje je nešto ili da poželiš da popričaš sa nama?

15. Kako ne shvataš da kada položiš svoju malu glavu na naše rame, odmah pored vrata i ispustiš slatki uzdah zadovoljstva, napravili bismo apsolutno sve što od nas zatražiš?

Izvor: Dječja posla

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply