U utorak o uticaju tehnologije na porodičnu komunikaciju sa američkom profesoricom McCollum

djecatehnologije

U Američkom uglu u Podgorici, roditelji ali i ostali zainteresovani imaće priliku sjutra da porazgovaraju sa profesoricom Heather R. McCollum iz Sjedinjenih Američkih Država koja predaje na studijama Porodica i dijete.

Tema njenog druženja sa roditeljima je Povezanost tehnologije, modernog života i gojaznosti kod djece ali će sa prisutnima razgovarati i o drugim pitanjima iz oblasti kojima se bavi.

Javno predavanje za sve zainteresovane će početi u utorak, 19 sati u Američkom uglu, koji se nalazi na I spratu KIC „Budo Tomović“ u Podgorici.

McCollum je profesorka na odsjeku Porodica i dijete na Louisiana Tech Univerzitetu u SAD. Obrazovanje je stekla i iz oblasti zdravlja i ljudskog razvoja.

Oblasti njenog istraživanja su porodica, zdravlje (gojaznost kod djece i kao rezultat porodičnog naslednog faktora i dijabetes), tehnologija, funkcionisanje međuljudskih odnosa na internetu, onlajn načini porodične komunikacije.

McCollum posjeduje bogato iskustvo u navedenim istraživanjima, počev od oblasti zdravlja, gdje se bavi rješavanjem problema gojaznosti kod djece kao i u porodici, uključivanjem društva u roditeljstvo i unapređenjem zdravih stilova života.

Za svoje istraživačke radove, osvojila je brojne nagrade.

Kao predavač na univerzitetu u Minesoti, odsjek za sociologiju porodice, McCollum pomaže studentima u razumijevanju ključnih porodičnih teorija, razumijevanju uloga koje pojedinac i porodica imaju u kulturnom, istorijskom, društvenom, ekonomskom i političkom životu.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply