Naredne sedmice u Kotoru predavanje o vaspitnim postupcima roditelja

kotorskifestival

Psihološkinja i psihoterapeutkinja iz Beograda,  Smiljana Grujić održaće naredne sedmice u Kotoru predavanje na temu Vaspitni postupci roditelja i njihove razvojne posljedice na djecu, u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu Kotor-Art 2015 koji se održava 23. put.

U toku javnog predavanja Grujić će sa roditeljima identifikovati postupke koje koriste u vaspitanju djece, a zatim će razmijeniti šta oni žele da postignu koristeći te postupke. Predavač će se fokusirati na razvojne posljedice na djecu, kada roditelji koriste postupke koje i sami budu naveli.

“Emotivno obojene rekacije djece i roditelja sprječavaju roditelje da reaguju onako kako misle da treba. Najčešći blokator u tome je emocija ljutnje”, navodi se u najavi predavanja.

Učesnici će dobiti mali prikaz razvoja emocije ljutnje i način kako mogu da upravljaju tom emocijom. Završni dio će biti fokusiran na konstruktivne roditeljske postupke u uspostavljanju odnosa sa djecom, na osnovu koga roditelj može da vaspitava djecu.

Moto predavanja je ljubav i granice! a u toku radiconici će roditelji dobiti odgovor kako je taj moto moguće i ostvariti.

Predavanje će biti održano u četvrtak, 2.juna u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u 12 sati.

Kotorski festival pozorišta za djecu je, kako su saopštili njegovi organizatori, mjesto susreta svih umjetnosti objedinjenih pozorištem, koje je oduvijek imalo tu moć da preobrazi, oblikuje i razvija duhovne potencijale kod djeteta i roditelja, otkriva i oslobađa njegovu kreativnost i otvori vrata budućim stvaraocima i novim idejama.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply