Tražiće dječiji dodatak za svu djecu

Image: 0006782507, License: Royalty free, Property Release: Yes, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, BilderLounge

Građanski pokret URA podnijeće predlog izmijena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim će biti predviđeno da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječiji dodatak.

“Izmjenama je predviđeno da djeca koja do sada nisu primali dječiji dodatak i nisu u stanju materijalne potrebe, dodatak primaju do završetka osnovne škole. Takođe, smatramo da je neophodno povećanje iznosa dječijeg dodatka za djecu u stanju materijalne potrebe, pomoći i njege ili bez roditeljskog staranja”, kazao je koordinator odbora za socijalnu politiku URA, Miloš Konatar.

Prema njegovim riječima, trenutni iznosi dječijeg dodatka od 19 do 31,8 eura mjesečno za djecu koja primaju invalidninu, više govore o neodgovornosti države, nego o odgovornoj socijalnoj politici i solidarnosti.

U saopštenju URA-e se navodi da se oni bore za modernu i naprednu Crnu Goru, u kojoj će svako dijete primati dječiji dodatak i kojoj država pokazuje solidarnost sa roditeljima i pruža potrebnu pomoć prilikom podizanja djece.

Konatar je ocijenio da je vrijeme da u Crnoj Gori počne da se ulaže u život, i da kao odgovorna država radimo u interesu roditelja i djece.

“Odgovorna Vlada mora da obezbijedi novac za socijalnu i dječiju zaštitu, jer ulaganja u novi život i buduće generacije nemaju cijenu. Pomoć roditeljima i povećanje nataliteta je obaveza Crne Gore i svih nas, jer želimo da našu državu gradimo kao solidarno, pravedno i socijalno odgovorno društvo”, zaključak je URA-e.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ja bi da ne daju svima nego da povecaju onima koima je neophodno,koliko ima jadne djece zive bez kupatila nemaju se krsteno obuc ni sta pojest.

    ,Tako ja se odricem doplatka na dvoje dijece u korist nekoga ko nema primanja!

  2. Kakav deciji dodadat???Bitan ne covece autoput i da idemo put Evrope.Samo ne znamo sa kojim parama kad je vecina stanovnistva na rubu egzistencije.i onda pitanje zasto se deca ne radjaju?Pa sa cime roditelji da ih podizu?Deciji dodatak je nesto potpuno ispravno sto postoji u celom svetu.

Leave a Reply