Besplatan dnevni boravak za djecu iz socijalno ugroženih porodica

boravak

Nevladina organizacija Princeza Jelena pozvala je sve zainteresovane roditelje koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama stanovništa da prijave svoju djecu, uzrasta od šest do devet  godina za besplatan dnevni boravak, koji ovih dana počinje sa radom.

Pravo na korišćenje dnevnog boravka imaju djeca roditelja koji su bez zvaničnog zaposlenja ili su korisnici socijalne pomoći, kao i oni sa minimalnim primanjima. Tu se ubrajaju i samohrani roditelji dvoje i više djece koji nemaju primanja, ili sa minimalnom nadoknadom, sa socijalnom pomoći ili na birou, kao i hraniteljske porodice ili staratelji, fizički, materijalno i emotivno zlostavljani roditelji u fazi dobijanja ili ostvarivanja svojih prava, osobe bez državljanstva, mjesta boravka i zaposlenja.

Prostorije dnevnog centra se nalaze preko puta Osnovne škole Sutjeska, u dijelu grada preko Morače u Podgorici, na 85m2 najsavremenije opremljene i veoma prijatne za boravak tokom dana. Uz centralnu prostoriju od 35m2 koja je namijenjena za igru i kreativni rad, postoji i prostorija za TV, kao i soba za odmor, koje imaju po 17m2, pojašnjavaju iz organizacije.

Prijavljivanje je potpuno anonimno, a djeca se neće eksponirati ni u kakvom smislu bez dozvole roditelja.

“U prostorijama dnevnog boravka naći ljubav, sigurnost i vršnjačku grupu sa kojom će svakodnevno uživati i razvijati se, kako socijalno  tako i emotivno”, najavljuju iz Princeze Jelene.

Svim korisnicima dnevnog boravka NVO Princeza Jelena obezbijediće kreativno napredovanje, ali i pospješivanje talenata koji se primjete kod djece, tako što će omogućiti svojim štićenicima ne samo radionice u sklopu boravka, već i besplatne kurseve ili treninge iz oblasti koje ih interesuju.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona 067 399 237, a boravak počinje sa radom čim se formira grupa djece za rad.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply