Obustavljena akcija Mame za porodilišta, Klinički ih obavijestio da su već kupili dušeke

mameyaporodilista

Klinički centar Crne Gore obavijestio je u četvrtak mame koje su pokrenule akciju Mame za porodilišta, dan nakon njenog početka i nakon izjave date medijima da je podržavaju i  pozdravljaju, da su oni već bezbijedili nove dušeke za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo čija isporuka je u toku.

Nakon toga su Suzana Fatić i Violeta Camaj, koje su nedavno porodile u Kliničkom centru i uvjerile na kakvim neuslovnim krevetima leže trudnice i porodilje, zbog čega su i pokrenule akciju, odlučile da je obustave.

Kako su objavile na Fbook grupi akcije, novac koji su građani već uplatili biće vraćen ili usmjeren na manju donaciju. Pozvali su sve koji su već donirali da ih kontaktiraju putem telefona 69 64 26 83, maila  [email protected] i Fbook grupe da se dogovore oko detalja.

Mame u akciji – prikupljaće novac za kupovinu dušeka na GAK-u KCCG

U izjavi KCCG dostavljenoj Dnevnim novinama koja je objavljena u srijedu se navodi “Naša ustanova je najveća bolnica u državi koja raspolaže sa oko 820 bolničkih postelja i pruža usluge na sekundarnom i tercijarnom nivou. Ne treba posebno naglašavati da je zdravstvo veoma zahtjevno zbog djelatnosti kojom se bavi, te da je medicinska oprema veoma skupa. I pored napora da u kontinuitetu obnavljamo neophodnu opremu, zbog ograničenih finansijskih sredstava ista se nabavlja prema prioritetima. Iako je KCCG tokom prošle godine obezbijedio jedan broj novih bolničkih kreveta i dušeka i dalje postoji potreba za istim, te ovakve akcije apsolutno podržavamo i pozdravljamo”.

Klinički centar podržava i pozdravlja donatorsku akciju majki

Ovakvo postupanje Kliničkog centra ne dešava se prvi put već su slično uradili i nakon javnih žalbi i kritika trudnica i porodilja na ishranu na Klinici za ginekologiju i akušerstvo koje su tvrdile da je su obroci nedovoljni, nutritivno nekvaliteti i neprimjereni za žene koje su trudne ili su tek rodile svoju djecu i doje ih. Iz uprave KCCG je pojašnjeno da nijesu istiniti navodi o obrocima i da u ustanovi postoji jelovnik sa tri obroka i dvije užine što je izazvalo revolt velikog broja majki koje su tvrdile da ništa slično nijesu  ni vidjele ni probale na GAK-u. Nešto kasnije iz KCCG je pojašnjeno da  je to novi jelovnik koji je počeo da se primjenjuje oko mjesec ipo prije javnih kritika.

“Kraljevski” doručak za porodilje – salama, hljeb i šoljica čaja

Svakog dana tri obroka i užina po savjetu dijetetičara i nutricioniste

Novi jelovnik od prije mjesec i po

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Strasno! Ovo znaci da su imali sredstva ali eto dok se niko ne buni mogu zene jos na sundjere..sramota. Sredstva koja su prikupljena mogu da se doniraju djecijoj bolnici jer njima stvarno treba.

  2. Sredstva bi se mogla usmjeriti na kupovinu benkica i povoja za bebe.. 🙂 a ne bi bilo lose ni za posteljinu za te nove duseke. 🙂 jer se dogadjalo da se umjesto poprecnig carsafa stavljaju spavacice, jer nije bilo dovoljno carsafa..

  3. Dragi svi,
    zbog kredibiliteta akcije, a i naseg licnog, odlucile smo da obustavimo akciju. Nesto sredstava sto se sakupilo od juce cemo, u dogovoru sa onima koji su donirali, iskiristiti za nesto sto je najpotrebnije. Ipak, mislimo da je najvaznije da se problem rjesava i da ce drage nove mame vrijeme u GAK-u ipak provesti u malo vecoj udobnosti 🙂

  4. Tako je jelena samo sto meni nedelju dana nije promijenjena bila,zato sam ponijela 10ak velikih peskira da bi imala na sto lezat jer sam i 1vi put isto tako prosla,a i valjalo bi malo u dezinfekciju da se ulozi,i sama pomisao kako je zena osjetljiva poslije porodjaja je jasna,a kad se legne na onu divotu pa se dovatis za onu natkasnu ili slucajno promasi koja papucu postoji rizik infekcije:) pi!

  5. Nisu u boljem stanju ni dušeci na patologiji trudnoce. Udobnije je na kamenu. Mogli bi podrzati akciju a sredstva Klinickog centra raspodeliti na renoviranje kupaonica, toaleta, promeniti neispravne bojlere jer se trudnice i pirodilhe kupaju hladnom vodom….

  6. Preusmjerite na djeciju bolnicu …odeljenje za odojcad …crni duseci – na kojima bebe spavaju 🙁 krivo mi je sto nisam imala prilike to da slikam ali sam toliko jedva cekala da izadjemo odatle i nikad da se vise tamo ne vratimo 🙁

  7. Dobro su se sjetili,hmm mada su mi sumnjivi,al ja sam se poradjala na slomnjenom krevetu i uzasan je bio! Oni su neljubazni sa prvorotkama,jos pitas nesto,a one ti odg.drskim tonom :”ja nisam jos nista jela,a ti me pitas za bebu”znas li koliko ja imam posla”…i tako to…mada ako je ovo tacno onda super 🙂

Leave a Reply