Od 2016. godine tri nova smjera u podgoričkoj gimnaziji

gimnazija

Srednjoškolci koji budu željeli da upišu podgoričku Gimnaziju ,,Slobodan Škerović“ 2016. godine za razliku od ovogodišnjih, imaće na raspolaganju više smjerova – matematički, filološki i sportski smjer.

Direktor Gimnazije ,,Slobodan Škerović“ Radiša Šćekić kazao je za MNE magazin da je riječ o posebnom projektu koji zahtijeva veliku pripremu da bi njihova realizacija bila uspješna.

“Procjenjujemo da će realizacija projekta početi sljedeće godine, neće ove”, kaže direktor Šćekić. “Imamo podršku od Ministarstva prosvjete”.

Uprava Gimnazije već dvije godine priprema planove i programe za te specijalističke gimnazije. Razmišljaju i o otvaranju odjeljenja u okviru kojeg bi se nastava izvodila na engleskom jeziku.

Na taj način, kako kaže Šćekić, žele da omoguće ,,djeci da dobiju diplomu međunarodnog koledža“.

Ministar prosvjete Predrag Bošković razgovarao je u ponedjeljak sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara, između ostalog i o formiranju jednog odjeljenja osnovne i srednje škole, u kojima će se nastava izvoditi na engleskom jeziku.

Iz Ministarstva prosvjete su najavili da će raditi novu strategiju za stručno obrazovanje i da bi trebalo da bude gotova u drugom ili trećem kvartalu ove godine. Prilikom izrade ove strategije imaće, između ostalog, u vidu koji kadrovi će biti potrebni našem tržištu.

Izvor: MNEmagazin

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply