Kameleon pomaže porodicama akcijom Osmjehom oboji dom

osmjehomoboji

Boje i lakovi Kameleon pokrenuli su u aprilu akciju Osmijehom oboji dom u kojoj, u saradnji sa udruženjem Roditelji pomažu porodicama koji su u stanju socijalne i materijalne potrebe, da dobiju ljepši i zdraviji dom.

Ova kompanija je odlučila je da donira materijal i obezbjedi molera i na taj način pomogne roditeljima i njihovoj djeci.

Tokom aprila obojena su dva doma, a akcija se nastavlja i narednih mjeseci, sve dok najmanje deset porodica ne obraduju i pomognu im da dobiju prijatnije i zdravije životno okruženje.

Da pokrenu akciju inpirisala ih je priča o dječacima Petru i Mitru. Mitar je na proslavu svoj 10. rođendan pozvao samo svog najboljeg druga Petra zbog toga što nije želio da više njegovih drugara vidi uslove u kojima živi. Kada se vratio kući, Petar je zamolio oca da pomognu Mitru o oboje njegov dom, i tako vrate osmijeh na njegovo lice.

kameleon

Boje i lakovi Kameleon svoju društvenu odgovornost prepoznaju u pomaganju lokalnoj zajednici, i to aktivnostima koje afirmišu i stimulišu porodične vrijednosti.

„Želimo da Mitru, i jednom broju njegovih drugara, riješimo makar problem boravka u neprijatnom ambijentu. To je ono što Kameleon može, ali nije dovoljno. Da bi bilo dovoljno i ostali privredni subjekti i organi Glavnog grada i države treba da se uključe. Mi ih ovim našim primjerom pozivamo da to i učine“, istakao je suvlasnik Kameleona, Boris Jovićević.

Veliku pomoć i podršku projektu Osmijehom oboji dom boje i lakovi Kameleon imaju u udruženju Roditelji odnosno njegova Grupa za socijalnu podršku koja preporučuje porodice kojima je pomoć potrebna i aktivno promovišu akciju.

Osmijehom oboji dom je projekat koji će Kameleon realizovati do jeseni, i u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti i narednih godina.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply