Zvezdana Gojković – pobjednica Takmičenja za najljepše pismo

Plakat za WebZvezdana Gojković, učenica OŠ Oktoih iz Podgorice pobjednica je Takmičenja za najljepše pismo koje Pošta Crne Gore organizovala u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Na Poštinu adresu povodom ovogodišnjeg Takmičenja na temu Pišite nam o svijetu u kojem želite da rastete pristiglo je 160 pisama koja su ocijenjena kao najbolja na školskom nivou.

Najbolji rad na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo.

Komisija Ministarstva prosvjete, koja odabira najuspješnije radove pristigle povodom Takmičenja, odlučila je da drugo mjesto pripadne Vanji Đurđevac, učenici OŠ „Maksim Gorki“ iz Podgorice. Treće mjesto osvojio je Sava Mirković, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Podgorice, dok je specijalna nagrada pripala Feđi Đuroviću učeniku OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike.

Komisija Ministarstva prosvjete posebno je pohvalila i autore šest pisama: Milenu Mrđenović i Simonu Jovanović, učenice OŠ Sutjeska iz Podgorice, Aleksu Vukovića iz OŠ „Mileva Lajović-Lalatović” iz Nikšića, Darju Miljanić iz OŠ Oktoih iz Podgorice, Milicu Ašanin iz OŠ „Milorad Musa Burzan” iz Podgorice i Aleksu Tovjanina iz OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice.

Prvonagrađeni će dobiti lap top računar, drugonagrađeni tablet računar, autor koji je osvojio treće mjesto biće nagrađen mobilnim telefonom. Tradicionalno, Pošta uručuje i posebnu, četvrtu nagradu – biciklo.

Nagrade i pohvale autorima najuspješnijih pisama Pošta Crne Gore tradicionalno uručuje 9. oktobra, na Svjetski dan pošte.

Nacionalno takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje već 44 godine realizuje Svjetski poštanski savez.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply