Nova predstava Pazi, zebru gazi! uči djecu o bezbjednosti u saobraćaju

zembra

Centar za kulturu Tivta pripremio je i premijerno izveo prvu dječiju predstavu Pazi, zebru gazi! edukativni komad koji u osnovi ima bezbjednost saobraćaja. Rađena u formi burleske i sa učešćem dva klovna – gumaca Jelene Simić i Slaviše Grubiše.

“Iako je predstava rađena na šaljiv način, sa dosta pantomime, elemenata burleske, lutkarskim i cirkusnim elementima i slično, mi se u njoj bavimo jednom zapravo veoma ozbiljnom, čak i užasnom temom kakva je bezbjednost i kultura saobraćaja u Crnoj Gori. Potrudili smo se da tu ozbiljnu stvar na šaljiv i veseo način, približimo najmlađima i napravimo komad koji će, mislim, biti interesantan ne samo djeci već i odraslima”, kazao je režiser predstave, Petar Pejaković.

Rađena je po motivima teksta bosansko-hercegovačkog pisca Miroljuba Mijatovića. Scenografiju kompada “Pazi, zebru gazi!” poitpisuje Miloš Novaković, kostime je uradila Slađana Ilića a lutke je izradio Goran-Gonzo Moškov.

Nakon 15 godina pozorišne produkcije i predstava isključivo za odrasle, Centar za kulturu  Tivat je ovom predstavom otvorio novu stranicu i počeo pozorišnu produkciju za djecu. Predstavu Pazi, zebru gazi! u maju će imati proliku da gleda najmlađa publika u Podgorici, Kotoru i Herceg Novom, a nakon toga i u ostalim gradovima Crne Gore.

Predstava je tehnički odrađena na način da se može odigrati u svim ustanovama kulture u Crnoj Gori i većini škola, a da izgubi na svojoj estetici i atraktivnosti.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply