Napravite svjetleću bocu za uspavljivanje

svjetlecaboca

Djeci ponekad zna biti teško smiriti se kada dođe vrijeme za spavanje. Od cjelodnevnog trčanja i igranja teško se isključiti, pa se roditeljima preporučuje da barem sat vremena ranije od polaska u krevet ‘stanu na kočnicu’ i usmjere djecu na neke mirnije aktivnosti.

Vrijeme spavanja nije vrijeme za igračke, igranje i za to da se popije 15 različitih pića. Potrebno vam je nešto što će dijete smiriti, pogotovo nakon čitanja priča za laku noć.

Boca puna šljokica i svjetlećih zvijezda idealna je za svu djecu za vrijeme spavanja. Podsjeća na vedro nebo, galaksiju i čini se kao da je svemir odmah pored. Za izradu svjetleće boce potrebno je:

  • jedna čvrsta plastična boca malo većeg grla, da u nju stanu zvjezdice;
  • nekoliko plastičnih zvjezdica koje upijaju svjetlost pa je reflektiraju u mraku;
  • cijela tuba gela za kosu, može bilo koje boje ili cijene;
  • ljepilo sa šljokicama;
  • boja koja svijetli u mraku;
  • super ljepilo.

Prvo u bocu sipajte ljepilo sa šljokicama,  a potom manju količinu boje koja svijetli u mraku. Tako će se svjetlucave stvari odmah bolje rasporediti po boci. Gel za kosu odličan je jer ne dopušta zvjezdicama da zbog svoje težine potonu na dno. Ako vam smjesa bude prečvrsta i prekompaktna, možete dodati nekoliko kašika vode. Ugurajte i zvjezdice, zatvorite i promućkajte. Super ljepilom zalijepite čep boce za bocu. To je vrlo važno jer na taj način možete mirne duše dijete ostaviti u krevetiću s bocom, bez straha da bi moglo skinuti čep i popiti ili prosuti ono što je unutra.

Ako vam se dijete požali da ima problema da zaspe, dajte mu bocu i predložite da broji zvijezde. Trebalo bi se brzo smiriti i zaspati.

Izvor: Dječjaposla

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply