Impresivne fotografije majke koja prvi put doji novorođenče nakon mastektomije

majkahrabrost

Svaki prvi put kada neka majka doji svoje novorođeno dijete je trenutak za pamćenje, ali ovaj susret majke i djeteta bio je posebno dirljiv.

Na društvenim mrežama danas su se pojavile dvije impresivne fotografije koje prikazuju majku oboljelu od karcinoma kako doji svog sina prvi put.

“Ovo je definicija snage, ljubavi i čiste ljepote”, napisala je na Facebooku Kate Murray, fotograf s Floride koja je ovjekovječila ovaj trenutak.

majkahrabrost2

Prema riječima Kate, ovoj novopečenoj majci dijagnostifikovan je tokom trudnoće rak dojke u trećem stadijumu. Jednu dojku je odstranila u drugom trimestru, a onda je krenula na hemoterapiju prije nego što joj joj je u 36. sedmici trudnoće indukovan porođaj.

“Dječak je rođen kako bi dokazao svijetu snagu koju je naslijedio od svoje majke. Kada je ga je majka stavila na dojku sve prisutne preplavile su salve emocija. Počastvovana sam što sam upoznala ovu ženu i njenu porodicu i što mi je pružila priliku da zabilježim nešto ovako divno”, napisala je Kate na Facebooku ispod čijih su fotografija mnogi korisnici ostavili dirljive komentare.

Izvor: Jutarnji.hr

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply