Danas je Međunarodni dan Zemlje, u Podgorici radionica za osnovce Školociklaža

zemlja

Međunarodni Dan Planete Zemlje, koji se obilježava danas, ove godine je posvećen je promociji uspješnih aktivnosti zaštite životne sredine, a u Podgorici će tim povodom nevladina organizacija Green Home organizovati  sa učenicima osnovnih škola radionicu Školociklaža.

Od 14:30 do 19 sati učenici će imati priliku da sa drugarima iz drugih osnovnih škola razmijenjuju predmete koje više ne koriste u Američkom uglu u Kulturno-informativnom Centru “Budo Tomović”.

Iz Green Home-a je saopšteno da Crna Gora obiluje prirodnim ljepotama, bogatim biodiverzitetom i zdravom životnom sredinom, ali je sa druge strane izložena mnogobrojnim prijetnjama sa dalekosežnim posljedicama koje je ugrožavaju.

Smatraju da je obilježavanje Dana Planete Zemlje prilika i dobar način da se podsjetimo koliko je važno da djelujemo u polju očuvanja sredine u kojoj živimo, kako zbog dobrobiti  građana tako i zbog dostizanja Evropskih standarda kojima naša država teži.

“Nepotrebno gomilanje starih predmeta, igračaka i garderobe zatrpava naš životni prostor, a nerijetko takvi predmeti završe na deponiji iako su ponovnom upotrebom mogli dobiti novu namjenu. U duhu ideje da vaše stare stvari nekom drugom mogu biti nove i korisne, želimo promovisati ponovnu upotrebu kao poseban vid reciklaže”, kažu u Green Home-u.

Leave a Reply