Krajem aprila Olimpijada znanja, do 10. aprila prijava

tehnicki_fakulteti

Prirodno-matematički fakultet i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore organizuje krajem aprila Olimpijadu znanja- takmičenje učenika crnogorskih osnovnih i srednjih škola iz matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja.

Takmičenje će biti održano 25. aprila, sa početkom u 11 sati u Podgorici, u zgradi tehničkih fakulteta.

Učesnici će se nadmetati u više kategorija. Iz matematike je predviđeno takmičenje u sedam sedam kategorija, u kojima će se takmičiti učenici tri posljednja razreda osnovne škole (u tri kategorije – VII, VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).

Iz fizike je predviđeno takmičenje u šest kategorija – takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (u dvije kategorije – VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).

Učesnici takmičenja iz biologije će se nadmetati u sedam kategorija – takmiče se učenici tri posljednja razreda osnovne škole (u tri kategorije – VII, VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).

Iz hemije je predviđeno takmičenje u šest kategorija – takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (u dvije kategorije – VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima). Suorganizatori takmičenja iz hemije su Farmaceutski fakultet i Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore.

Učenici sva četiri razreda srednje škole će se nadmetati u jednoj kategoriji iz programiranja.

“Akcenat je na gradivu iz tekućeg razreda, mada se, u principu, od svih takmičara očekuje poznava-nje i gradiva iz prethodnih razreda. Učenici srednjih škola takmiče se po gimnazijskom programu”, navode organizatori.

Svaka škola, bez obzira na broj učenika, može poslati do četiri učenika po kategoriji (po razredu i po predmetu). Škole prijavljuju takmičare do 10. aprila.

Organizatori mole škole koje imaju pristup internetu da prijave takmičare e-mailom tako što će preuzeti Excel fajl i popunjen poslati na e-mail adresu organizatora.

Ostale škole mogu poslati prijavu na fax 020-244608, ili na adresu Fakulteta (Prirodno-matematički fakultet, Džordža Vašingtona bb, Podgorica, P. fah 5455), sa naznakom: Olimpijada znanja.

Istovremeno sa takmičenjima učenika biće održano i takmičenje studenata iz programiranja. Pravo učešća imaju studenti svih univerziteta u Crnoj Gori.

Izvor: Vijesti

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply