Dinosaurusi 1. juna stižu u Budvu

dinosurusi

Nevladina organizacija DIV organizovaće jednu od najspektakularnijih izložbi na svijetu o dinosaurusima od 1. juna do 31. avgusta u halama Sajma u Budvi, na površini od 1.200 m2, u specijalno pripremljenim izložbenim uslovima.

Dinosaurusi: Džinovi Patagonije, kao atraktivna, ekskluzivna, edukativna izložba bila je izuzetno prihvaćena i posjećena u svim gradovima u kojima je organizovana – od Sjeverne Amerike do Evrope, ovu izložbu je vidjelo oko 1,2 miliona ljudi.

Posebno interesantan dio izložbe biće postavka fosila koji su pronađeni na teritoriji Crne Gore, a koji odnose se na period kada su na Zemlji živjeli dinosaurusi.

Ovu izložbu prate projekcije dokumentarnih filmova koji su snimljeni tokom iskopavanja ostataka dinosaurusa, kao i filmovi čija je tematika zaokupirana rekonstrukcijom njihovog života. Izložba je namijenjena svim uzrastima.

Za djecu će biti pripremljen poseban dio u kojem će se kroz igru družiti sa ovim davno izumrlim životinjama. Veliki značaj ovoj izložbi daje činjenica da je ona dostupna i ljudima sa indvaliditetom. Naime, pojedini eksponati moći će i da se dodiruju, tako da će i osobe sa oštećenim vidom moći da osjete njene čari. Posjetioci će naučiti više o evoluciji naše Planete, o istoriji, geološkim etapama i staništima, tj. prirodnom ambijentu u kojem su živjeli dinosaurusi; upoznaće se sa činjenicom da je ekološka ravnoteža koja omogućava život, krhka, i da će posledice njenog narušavanja, ko god ih izazvao, promijeniti život na Zemlji.

Džinovi Patagonije predstavljaju najautentičniju i najsveobuhvatniju izložbu dinosaurusa pronađenih na prostoru južne hemisfere. Dinosaurusi Argentine spadaju među najstarije poznate vrste koje pokazuju ekstremnije karakteristike u poređenju sa njihovim sjevernoameričkim rođacima. Na izložbi će biti moguće vidjeti eksponate od najvećeg mesojeda koji je ikada naseljavao planetu, do najmanjih jedinki, od prvih do poslednjih vrsta, ptica iz doba Krede koje nisu mogle da lete, dinosaurusa koji su učili da lete, kao i još mnogo toga…

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply