Roditelji inficiranih beba prekinuli štrajk glađu

roditelji

Očevi inficiranih beba prekinuli su danas oko 16 sati i  20 minuta šestodnevni štrajk glađu, nakon što su troje osumnjičenih ljekara upućeni na odmore, koji će trajati do okončanja istrage.

Dr Tomislav Jeremić, Haka Tahirović i Zvonko Puletić najavili su danas da će  „humanih i ljudskih razloga” uzeti godišnje odmore u nadi da će roditelji zbog takvog gesta prekinuti štrajk glađu.

“Pošto je objavljeno da je stigao nalaz vještačenja u vezi sa ovim slučajem iz Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći da institucije sistema u miru i bez pritiska od bilo koga rade svoj posao”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Bijelo Polje.

Slaviša Knežević otac bebe koja je preminula nakon infekcije 5 zaraženih beba na bjelopoljskom porodilištu, sredinom novembra prošle godine, kazao je da se nada da će nakon vještačenja koje je stiglo iz Beograda ne samo uslijediti optužnica, već da će biti i proširena na više osoba.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje zahtijevao je danas od novoizabranog ministra zdravlja Budimira Šegrta da što hitnije otputuje u Bijelo Polje kako bi razgovarao sa menadžmentom Opšte bolnice, članovima Upravnog odbora, ljekarima i roditeljima inficiranih beba i da se nađe rješenje na zakonski zasnovan način, kao i da se najkasnije u četvrtak uveče u tome obavijesti ovo skupštinsko tijelo.

Slaviša Knežević, Eldin Salemović, Predrag Karišik, Vučić Rakonjac i Ivica Ignjatović štrajkovali su glađu ispred bjelopoljske bolnice i tražili da se suspendujuJeremić i Tahirović i Puletić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply