Otac jednog od dječaka tvrdi da su infomacije o tuči jednostrane i netačne

ekonomska skola

Otac jednog od učesnika tuče koja se prije dva dana dogodila ispred Ekonomske škole, o kojoj je danas pisao Portal Analitika negirao je večeras da se dio opisanih detalja u tekstu dogodio i optužio medij da je naveo neistine i samo jednu stranu priče.

Portal je objavio da se preko puta Ekonomske škole u Podgorici u ponedjeljak desio težak incident kada su trojica dječaka iz jednog odjeljenja prvog razreda te škole metalnim šipkama pretukli druga O.M. iz susjednog odjeljenja istog razreda.

„Vaš novinar, ko god da je, piše jednostranu i čaršijsku verziju događaja bez ikakvih provjerenih informacija i potpuno senzacionalistički, izazivajući tako loše mišljelje čitaoca prije nego se sazna prava istina, jer je istraga još u toku“, napisao je Vlado Belojević u reagovanju.

On tvrdi da je njegovo dijete danima maltretirao učenik O.M. koji duplo veći i teži od njega i prijetio mu da će ga tako malog strpati u kantu za smeće, ne dajući mu pritom da uđe u svoju učionicu.

„Kulminiralo je na kraju udarajući ga mučki s leđa…. Moje dijete nije vaspitavano da trpi nasilje i pokušao je da se odbrani od O.M. u čemu baš i nije uspijevao, pa su mu pritekli u pomoć par drugova da ih razdvoje u čemu nisu uspjeli s obzirom da je mnogo veći O.M. i dalje nasrtao na svu trojicu, pri ćemu su bili primorani da se brane“, kaže Belojević.

O.M. je zatim, kako je pojasnio, zajedno sa njima zadržan do dolaska policijskog inspektora „vidno normalan i bez veih posledica, da bi nakon sat i više vremena  bio odveden od strane roditelja, a ne Hitne pomoći, u Urgentni centar.

„Nije tačno da su samo njemu konstatovane povrede glave već je to i mome djetetu konstatovano zajedno sa par opasnih hematoma u predjelu glave“, dodao je Belojević. O tome, kako je rekao, svjedoče dokazi odnosno izvodi iz izvještaja neurohirurga i dežurnog dječjeg hirurga u ambulanti.

Belojević je saopštio i da je njegovo dijete primljeno (iznad crte i bez protekcija i veza) kao odličan đak sa primjernim vladanjem za svih devet godina osnovne škole, i primjeran je sportista već osam godina.

Belojević poručuje da je njegova porodica spremna da se suoči sa svim posledicama koje proiziđu iz ove situacije, i prihvate bez pogovora odluke škole i nadležnih institucija sistema uspravne glave i sa ponosom na svoje dijete i njegove prave drugove kojima su zahvalni.

On je ocijenio i da su navodi u tekstu da djeca nose šipke u školu umjesto knjiga provizorni i u najmanju ruku netačni jer nikakvog dokaza za to nema.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply