Roditelji počeli štrajk glađu

roditelji

Roditelji inficiranih beba u bjelopoljskoj Bolnici počeli su štrajk glađu, nezadovoljni što su ljekari, koji su osumnjičeni za taj slučaj, vraćeni na posao i najavili da će, ukoliko im se ne ispune zahtjevi, preduzeti radikalnije mjere.

Roditelji beba traže da se suspenduju bivši direktor bolnice, Tomislav Jeremić, i načelnica Neonatologije, Haka Tahirović, protiv kojih se u Višem sudu u tom gradu vodi krivični postupak.

Roditelj jedne od inficiranih beba, Predrag Karišik, kazao je agenciji MINA da su montirali šatore i da počinju štrajk glađu, a da se na njihov apel odazvalo pedesetak građana. Od predstavnika nadležnih institucija nije im se niko obratio.

“Namjeravamo da štrajkujemo glađu dok se ne riješi slučaj, odnosno dok se ne donese konačna odluka o suspenziji. Bićemo istrajni a mi, roditelji, nećemo biti odgovorni za posledice”, rekao je Karišik.

On je dodao i da, ukoliko bude potrebno, preduzeće i neke radikalnije mjere.

“Pod tim podrazumijevamo da blokiramo ulaz u bolnicu, da tim ljekarima zabranimo da rade. Nećemo ćutati, a država mora slučaj da shvati ozbiljno” kazao je Karišik.

On je naveo da problem nemaju samo sa ljekarima. “Problem imamo i sa Ministarstvom zdravlja, Tužilaštvom, sudstvom jer niko od njih ne radi svoj posao kako treba”, zaključio je Karišik.

Jeremić i Tahirović vratili su se na posao u bjelopoljsku bolnicu, nakon što su 6. februara pušteni iz pritvora.

Oni su zajedno sa načelnikom ginekološko-akušerskog odjeljenja, Zvonkom Puletićem, uhapšeni krajem prošle godine nakon zaraze pet beba u bjelopoljskom porodilištu, od kojih je jedna preminula.

Za djelo za koje su osumnjičeni predviđena je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply