Roditelji od petka štrajkuju glađu

roditelji

Foto: Vijesti

 

Niko od zvaničnika nije se oglasio na zahtjev roditelja inficiranih beba u bjelopoljskoj bolnici koji svakodnevnim protestima traže da se suspenduju bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnica neonatologije Haka Tahirović, zbog čega su za 13. mart najavili štrajk glađu.

Oni već 10 dana protestuju ispred kapije bolnice.

Za devet dana trosatnih protesta ispred kapije bjelopoljske bolnice roditeljima inficiranih beba nije stigao odgovor nadležnih na zahtjev za suspenziju Jeremića i Tahirović.

“Niko nam se nije obratio niti iz Uprave bolnice, niti iz opštine Bijelo Polje, niti neko iz Ministarstva zdravlja što pokazuje njihov odnos prema nama i prema cjelokupnoj situaciji našoj”, rekao je otac preminule bebe Slaviša Knežević.

On je kazao da je umjesto toga, stigla je izjava vršioca dužnosti ministra zdravlja Suada Numanovića da se pri­li­kom in­fek­ci­je pet no­vo­ro­đen­ča­di u bol­ni­ci u Bi­je­lom Po­lju, od ko­jih je jed­na pre­mi­nu­la, ni­je ni­šta spek­ta­ku­lar­no do­go­di­lo i da još ni­je po­tvr­đe­no da se u toj usta­no­vi do­go­di­la in­ter­ho­spi­tal­na in­fek­ci­ja. Takva izjava za roditelje beba je kako kažu uvredljiva.

“Ja se savršeno slažem sa njim. Jako je tragično jedan mali veliki život je izgubljen i reakcija gospodina ministra je u najmanju ruku diskutabilna i vrijeđa zdrav razum moj, moje porodice da ne idem šire”, rekao je Knežević.

Roditelji beba će u petak postaviti šator ispred bolnice i početi štrajk glađu, i pozivaju građane Bijelog Polja i šire da im se pridruže.

“Životi naše djece su bili u rukama ljekara, i od petka će i naši životi biti u njihovim rukama tako da jednostavno očekujemo da se stvari ubrzaju i da se donese konačna odluka o suspenziji ljekara”, rekao je otac inficirane bebe Predrag Karišik.

Osim građana tog dana na protestu koji je zakazan u podne, ako vremenski uslovi dozvole, roditeljima će se pridružiti njihove porodice i bebe.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply