Jeremić i Tahirović vraćeni na posao

Foto: CDM

Foto: CDM

Bivši direktor i načelnica neonatologije, Tomislav Jeremić i Haka Tahirović,  vratili su se na posao u bjelopoljsku Opštu bolnicu, nakon što su 6. februara pušteni iz pritvora.

Oni su zajedno sa načelnikom ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonkom Puletićem uhapšeni krajem prošle godine, nakon zaraze pet beba u bjelopoljskom porodilištu, od kojih je jedna preminula.

Osumnjičeni su za teška djela protiv zdravlja ljudi, za šta je predviđena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

“Jeremić je počeo da radi prošlog ponedjeljka, a Tahirovićeva  prekjuče na odjeljenju neonatologije”, kazao je izvor Vijesti iz bolnice.

Jeremić je podnio ostavku,  a Tahirovićeva je smijenjena zbog  infekcije u porodilištu.

Rukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović ocijenio je da njihivi vraćanje na posao nije preuranjeno i da je u skladu sa zakonom. On je to izjavio nakon sastanka sa kolegijumom Opšte bolnice u Bijelom Polju, na kojem je i ovoga puta centralna tema bili slučaj zaraze beba.

„Mislim da nije preuranjeno njihovo ponovno angažovanje jer sa izlaskom iz pritvora stekli su se zakonski uslovi da mogu nesmetano da obavljaju svoj posao, osjećaju se sposobnim za obavljanjem posla i treba da rade svoj posao a postupak neka ide u skladu sa zakonskim procedurama.

Slaviša Knežević, otac Dušana, bebe preminule nakon infekcije u bjelopoljskom porodilištu, kazao je da je šokiran kada je čuo da su poslije svega Jeremić i Tahirovićeva vraćeni na posao.

“Mog djeteta nema, a vjerovatno će ubrzo stradati još koje. Po meni, oni ne zaslužuju nijedan trenutak da provedu u bolnici. Nikom više ne bi preporučio da se porađa u bjelopoljskoj bolnici. Evo, pokazalo se da je sve moguće. Tek prije desetak dana su pušteni iz zatvora, a sada već rade. Da li su to partijske, prijateljske ili druge veze, ja u to neću da ulazim, ali je van svake pameti da neko strada i da sad normalno radi, kao da nije ništa bilo”, kazao je Knežević.

Otac jedne od pet zaraženih beba Predrag Karišik je kazao da je ovo moguće u državi u kojoj sve u rukama jednog čovjeka i u kojoj je Tužilaštvo korumpirano.

On je rekao da je izgubio povjerenje u sve institucije.

“Kod mene je ta vijest izazvala gnjev – zamislite ljudi koji treba da odgovaraju za takva zlodjela, njih vraćaju na posao”.

Izvor: Vijesti

 

Comments

Leave a Reply