Rođena prva beba u novootvorenom porodilištu

bojicDva mjeseca nakon zatvaranja zbog infekcije 5 beba,  danas se u bjelopoljskom porodilištu začuo prvi plač.

Porodilište je je zatvoreno sredinom novembra zbog infekicije beba od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Prema riječima vršioca dužnosti načelnika tog odjeljenja Ivana Boškovića porođaj je protekao uredno.

Otac novorođene djevojčice Boban Petrić je kazao da su i supruga i on zadovoljni uslovima koji su stvoreni u porodilištu i preporučio svim mladim roditeljima da  ne izbjegavaju bjelopoljsko porodilište.

“Na sreću, stvoreni su hotelski uslovi na porodilištu, a posebno povjerenje nam uliva mladi tim stručnjaka”, kazao je srećni otac kojem je djevojčica četvrto dijete.

On je dodao da je poslije svega postojala doza straha, ali da je sve proteklo u najboljem redu.

Bošković je objasnio da je porodilište počelo sa radom jer su otklonjeni nedostaci koji su doveli do njegovog zatvaranja.

“Ginekološko-akušersko odjeljenje sa porodilištem radiće punim kapacitetom, a to je 10-ak pacijenata dnevno. Stekli su se uslovi na porodilištu da nakon porođaja novorođenče pregleda pedijatar koji procjenjuje da li beba može da ostane uz majku ili mu je potrebna potpora -medicinska potreba”, precizirao je Bošković.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice dr Biserka Bulatović objasnila je da je porodilište počelo da radi zajedno sa ginekološkim odjeljenjem i ambulantom, koji su prethodnih dana bili u funkciji punim kapacitetom.

Ona je kazala da će pregled novorođenčadi obavljati pedijatar dr Andrijana Vojinović-Kočović, dok će pedijatar dr Jela Cimbaljević raditi na pedijatriji.

Odjeljenja ginekologije i neonatologije u bjelopoljskoj bolnici zatvorena su sredinom novembra nakon inficiranja pet beba u toj zdravstvenoj ustanovi, od kojih je jedna preminula.

Izvor: Vijesti, CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply