I porodilište u Bijelom Polju ponovo počelo da radi

bolnicaberane

Nakon dva mjeseca, porodilište u Opštoj bolnici u Bijelom Polju od ponedjeljka je ponovo otvoreno za zdravstvene usluge iako nakon hapšenja Hake Tahirović ta ustanova nema neonatologa koji bi prisustvovao porođajima.

Vršilac dužnosti načelnika Ginekološko-akušerskog odjeljenja dr Ivan Bošković kazao je da je porodilište počelo sa radom jer su otklonjeni nedostaci koji su doveli do njegovog zatvaranja.

“Ginekološko-akušersko odjeljenje sa porodilištem radiće punim kapacitetom, a to je 10-ak pacijenata dnevno. Stekli su se uslovi na porodilištu da nakon porođaja novorođenče pregleda pedijatar koji procjenjuje da li beba može da ostane uz majku ili mu je potrebna potpora -medicinska potreba”, precizirao je Bošković.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice dr Biserka Bulatović objasnila je da je porodilište počelo da radi zajedno sa ginekološkim odjeljenjem i ambulantom, koji su prethodnih dana bili u funkciji punim kapacitetom.

Ona je kazala da će pregled novorođenčadi obavljati pedijatar dr Andrijana Vojinović-Kočović, dok će pedijatar dr Jela Cimbaljević raditi na pedijatriji.

Odjeljenja ginekologije i neonatologije u bjelopoljskoj bolnici zatvorena su sredinom novembra nakon inficiranja pet beba u toj zdravstvenoj ustanovi, od kojih je jedna preminula.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply