Zabava sa drvenim štipaljkama

Obične drvene štipaljke mogu postati prave zabavne igračke i to vrlo jednostavno, a evo i kako.

Lijepa ovčica
ovca
Za ovu ovčicu vam trebaju dvije štipaljke (ili štapići od sladoleda), štapići za uši, lijepak, kartonić i olovka. Štipaljkama “uštinite” karton izrezan u obliku tijela ovčice, pa na kartonić zalijepite komadiće štapića za uši. Napravite i glavu i druge ukrase, pa ih pričvrstite lijepkom.

Šareni leptirko

leprir
Izrada ovog leptirića je vrlo zabavan projekat. Trebaju vam papirne korpice za mafine (ili kružići od papira), flomasteri i štipaljke. Neka djeca na papirima iscrtaju šare za leptira kakve žele. Na štipaljkama nacrtajte leptirićima oči i usta. Kružić skupite u mašnicu, pa je povežite štipaljkom. Dodajte i “antenice” leptirićima.

Aviončići

avioni
Ovo su najjednostavniji avioni koje možete napraviti. Trebaju vam boje za drvo (ili obični flomasteri), lijepak, štapići od sladoleda i štipaljke. Prvo bojite štapiće od sladoleda i samo ih lijepkom prilijepite na štipaljke kako je prikazano na slici.
Maca posudica
maca
Ovu posudicu pravite uz pomoć štipaljki i konzerve tunjevine, a na štipaljkama, samo na kraju nacrtajate svog omiljenog “mačora”. Potrebno je samo da „uštinete“ konzervu, i poređate štipaljke jedne do drugih (možete koristi i ukrasne, u bojama).

Zabavna igra

zabavnaigra

Na štipaljke lijepite komadiće kartona na koje ste nacrtali ove razne oblike. Budite samo pažljivi prilikom rezanja.

Izvor: LifePressMagazin

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply