Školski dan u britanskoj internacionalnoj školi Arcadia Academy

12

PROMO

Tipičan školski dan u britanskoj internacionalnoj osnovnoj školi Arcadia Academy osmišljen je tako da djeci obezbjeđuje maksimalnu pažnju u svim segmentima učenja i izražavanja zahvaljujući sistemu manjih grupa od 7 do 10 đaka.

Iz Arcadia-e je saopšteno da se đacima pristupa na interaktivniji način, a djeca se podstiču da budu konstantno aktivna i kreativna.

Djeca se dolaže školskim autobusom u 8 sati i 15 minuta, i uz Good morning đaci se, u prepoznatljivim školskim uniformama, polako spremanju za novi dan pun avantura, ostavljaju torbe u ormariće i spremaju se za prvi čas engleskog jezika u 8 sati i 30 minurta.

Nakon provjere domaćih zadataka, nastavnik iz Velike Britanije objašnjava đacima ciljeve i teme koje će se obrađivati tog dana. Potom kreće aktiviranje prethodnog znanja uz rad u parovima, brainstorming, vizuelnim i verbalnim podsticanjem, uz kreativni rad, a sve uz pomoć savremenih nastavnih materijala.

„Učenici dijele oznanje pred cijelim odjeljenjem i iznose nove ideje. Zatim nastavnik kreće sa podučavanjem nove stavke iz Kembridžovog programa. Đaci se dijele u manje grupe i pitaju pitanja tj. nesvjesno otkrivaju nastavniku svoju prirodnu znatiželju. Koriste se Kembridžovi nastavni materijali, knjige i edukativne igre, tako da je učenicima zabavno i pojam učenja dobija novo značenje”, saopšteno je Arcadia Academy.

Nastavnik rijetko sjedi za katedrom jer ovaj vid učenja zahtijeva stalno prisustvo i akademsku povratnu informaciju. Interaktivni online sadržaji preporučeni od strane Savjeta britanskih internacionalnih škola umnogome pomažu nastavu, pa đaci na ekranima gledaju video sadržaje koji im pomažu da ono o čemu uče iskoriste u stvarnom životu. Zatim se kroz individualne aktivnosti provjerava naučeno i nastavnik bilježi i ispravlja sve potencijalne greške. Na kraju časa se kroz završnu aktivnost još jednom ponovi koji je bio cilj i đaci ocjenjuju sami sebe koliko su u tom poduhvatu bili uspješni.

U 10 sati počinje odmor kada đaci imaju zasluženu užinu, a poslije časova matematike i nauke, nakon 12 sati, imaju i zdravi ručak.

Popodnevni blok časova traje od 13 do 14 sati i 30 minuta kada đaci imaju časove muzike, umjetnosti i sporta, a zatim ostaju do 15 sati i 30 minuta u školi da završe domaće zadatke, uz nadgledanje nastavnika. Za sve one koji žele da se priključe vannastavnim aktivnostima kao što su šah, vještine javnog nastupa, hor, sviranje instrumenata, itd. škola organizuje ove aktivnosti do 17 sati, kada ih školski autobus vraća kući.

„Kembridžov program đacima usađuje fukncionalno tj. ono znanje koje učenik primjenjuje u stvarnom životu i koje ne dotiče faktor zaborava, pa to znanje duže traje. Kao takav, Kembridžov program je postao standard u svijetu i koristi se u preko 170 zemalja i u preko desetak hiljada škola”, kažu u Arcadia Academy.

Mnogi eksperti u domenu edukacije smatraju ovaj program najkvalitetnijim mogućim. Sam način rada sa djecom se odlikuje savremenom metodologijom, učenjem uz igru i stvaranjem strasti prema učenju uopšte. Đaci postaju samouvjereni, odgovorni, promišljeni, inovativni i obučeni za sve ono što ih čeka u stvarnom životu.

Britanska internacionalna škola Arcadia Academy je prva akreditovana Kembridžova osnovna škola (Cambridge Primary School) u Crnoj Gori.

Arcadia Academy trenutno radi u Tivtu, a za septembar je najavljeno otvaranje nove škole u Podgorici.

U novoj školi na Marezi će biti organizovan Dan otvorenih vrata 17. decembra. Arcadia Academy ima u planu i otvaranje srednje škole nakon koje će đacima biti omogućen upis na najprestižnije svjetske univerzitete.

Više o školi pročitajte na web stranici www.arcadiaeducation.me

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply