Sjutra otvaranje igrališta u Ulcinju

igraliste

Prvo javno dječije igralište u Ulcinju koje se nalazi pored Centra za kulturu u Bulevaru 26. Novembra, biće otvoreno sjutra u 12 sati, u okviru inicijative Vratimo djeci igrališta!

Igralište je opremljeno u saradnji sa Crnogorskom komercijalnom bankom, lokalnom upravom, građanima, privrednicima iz Ulcinja i kompanijom Mega Sound.

Osim dvostruke kule sa toboganom, klackalice i ljuljaške, nekoliko klupa i tarabe koja će okruživati igralište, postavljena je i ljuljaška za djecu sa invaliditetom. Betonske površine igrališta će takođe biti korištene za igru jer su oslikane društvenim igrama poput Školice, Čovječe ne ljuti se….

pripreme za otvaranje vrtića u Ulcinju2Generalni sponzor inicjative Vratimo djeci igrališta! u Ulcinju je Crnogorska komercijalna banka, koja je donirala 4.390 hiljada eura, a dodatnih 2.000 eura za kupovinu mobilijara su obezbijedili i Kliko company, CD Loud, ArdI company, Riblji restoran Miško Ada, Cungu, Kolari dinasty, Građa comerc, Ag Finance, Dollaku, Jasvno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom, T.B. Infinity, Amfitrita. Ogradu za igralište, boje, klupe i ostale radove su finansirale fabrika namještaja Kurti, Tula company, Lali commerce, Bratica commerc i teretana Matrix.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta! je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju. Sanirano je još nekoliko igrališta u Podgorici, i napravljeno po jedno novo u Nikšiću, i na Cetinju.

Cilj ove inicijative je i slanje poruke javnosti da se igrališta moraju čuvati i da više ne smijemo dopuštati njihovo uništavanje. Vjerujemo da ćemo zajedničkim uključivanjem građana, djece i nadležnih službi, a uz pomoć kompanija, uticati pozitivno na svijest građana.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply