Bakterija na 6 predmeta i na rukama babice i doktorke

bolnicabp

Bakterije pronađene kod preminule bjelopoljske bebe izolovane su i na brisevima uzetim sa medicinske opreme i osoblja bjelopoljske bolnice, pokazuje dokumentacija koja će večeras biti objavljena u emisiji Robin Hud, na televiziji Crne Gore, a u koju su Vijesti imale uvid.

Analiza briseva uzetih iz bjelopoljske bolnice pokazuje da je na šest predmeta i na rukama babice i doktorke izolovana bakterija bacillus sp, koja je nađena i kod preminulog novorođenčeta D.K.

U obdukcionom nalazu preminule bebe piše da je smrt djeteta nastupila zbog gušenja usljed krvarenja u plućima, a sve zbog infekcije novorođenčeta, kao i da je pregledom briseva dokazana bakterija bacillus sp. u brisu slezine.

U nalazima Instituta za javno zdravlje piše da su kod djeteta pronađene dvije bakterije – bacillus sp. u krvi (da je moguće da se radi o kontaminaciji), kao i staphylococus aureus u nosu.

Roditelji pet beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna preminula, podnijeli su juče dvije krivične prijave protiv NN lica iz te zdravstvene ustanove.

Krivične prijave Višem državnom tužilaštvu podnijeli su Predrag Karišik, Eldin Salemović, Ivica Ignjatović, Vučić Rakonjac i Slaviša Knežević, čija beba je preminula u podgoričkom Kliničkom centru.

“Jedna krivična prijava podnijeta je protiv NN lica u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, koji su počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi… a druga, takođe protiv NN lica iz iste zdravstvene ustanove, zbog osnovane sumnje za udruživanje, zataškavanje i neprijavljivanje infekcije, koja je dovela do smrti jedne bebe, a životno ugrozila živote još četiri”, kazao je Karišik.

On je ocijenio da su u obrazloženju krivičnih prijava naveli da je nepodobnim liječenjem i neprimjenjivanjem odgovarajućih higijenskih mjera i očiglednog nesavjesnog postupanja došlo do infekcije i smrti jedne bebe.

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Dr.Tahirovic, Dr.Jela Cimbaljevic i Dr.Adrijana djecji pedijatri svima njima su nadjene ne jedna nego vise bakterija, i to na cistim rukama…e mozete zamislit sta je sve bilo na neopranim! I takvim rukama pregledaju nasu djecu.A serpa na ginikologiji gdje kuvaju vodu za bebe ima kilo ipo kamenca i glib glibavi za ostalo i da ne pricam…glib glibavi…Odgovarat neko mora sigurno….Djubrad jedna bezdusna svi redom…

  2. I NIJE SAMO NA SEST NEGO NA SVIM MOGUCIM MJESTIMA NADJENEEE BAKTERIJE…TREBA DA SE SRUSI I OD TEMELJA DA SE PRAVI GINIKOLOSKO ODJELJENJE…I DA SE ZAMIJENI KOMPLET SVO OSOBLJE! POCEV ID CISTACICA GLIBAVIH KOJE SE PONASAJU KO DIREKTORI…PA SVI REDOM…

  3. A kad vi svi to vec znate,sto ranije niste reagovali,no sad kad su pocele neduzne zrtve da gube zivote!!!!!!! Sad ih optuzujete,a kad ste sve to prije vidjeli nise pricali!!!!!
    Uzas i sramota Drzavnih institucija i funkcionera kao i piona i cistunaca!!!!!!!
    Da ne otpustaju narod i da imaju uslova mozda i nebi bilo tako!!! NE BRANIM!!!OSUDJUJEM!!!ali nisu one za Sve krive

  4. Nadam se da je vama svima jasno da ovakav ‘nalaz’ bez tacne vrste i brojnosti bakterija, bez analize cijelog procesa kroz koji bebe prolaze (uzimanje krvi, vitamin K….) i analize instrumenata kiji se koriste za to….. ne znaci bas nista sem ‘mozda’

  5. A te bakterije sto su nasli, mahom su normalne bakterije koje svi mi imamo stalno na rukama. Nadam se da niko ne misli da su sve bakterije lose i da je normalan sterilan nalaz. A ove patogene koje su nasli nisu im odredili vrstu nego samo rod (species) i to ne znaci nista.

  6. Dragana Crvenica a bakterije koje su nadjene nisu te na koje ti mislis, nismo budale i znamo sta su koje bakterije…Nadjene su smrtonosne bakterije…A beba koja ima jedan dan dovoljno je bilo kakva da bude zarazena…Vjerovatno nemas iskustva pa tako komentarises!

Leave a Reply