Specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru udruženju Roditelji

iskra

Udruženje Roditelji dobitnik je ISKRA Specijalnog priznanja za građanski doprinos opštem dobru, koje je sinoć u Zetskom domu na Cetinju dodijelio Fond za aktivno građanstvo (FAKT).

Fond je sinoć šesti put uručio dobitnicima godišnje nagrade ISKRA  za filantropiju ljudima koji su dali  doprinos društvu.

Nagradu za doprinos lokalnoj zajednici, kako je saopšteno iz FAKT-a, dobila je kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, koja je od početka rada donirala preko dva miliona eura u društveno odgovorne svrhe.  Specijalna nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Vasu Ćukoviću.

„Sadrija Sako Dacić, koji živi i radi u Njemačkoj, nagrađen je za individualni doprinos. On je  finansijski pomagao crnogorsko zdravstvo, studente, siromašne porodice,  i obnovu vjerskih objekata“, navodi se u saopštenju.

ISKRA za doprinos dijaspore uručena je web magazinu Gusinje – Plav iz Njujorka, preko kojeg je od 2002. godine do sada prikupljeno skoro milion dolara u humanitarne svrhe.

Za medijski doprinos i posvećeni angažman u povezivanju crnogorskih iseljenika i matice nagrađena je novinarka RTCG Olivera Vukadinović. Specijalno priznanje za humanost i solidarnost dobila je Staropodgoričanka Bisera Mustafić.

Novinarka portala Vijesti Damira Kalač dobila je priznanje za građanski aktivizam,  uređenje Ćemovskog polja. Za podršku zajednici priznanje je dobio Radomir Cakan Novaković.

Dodjelu nagrade ISKRA organizuje FAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Upravom za dijasporu, Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, a uz podršku Evropske komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply