Danas predavanje za roditelje Ranka Rajovića u Herceg Novom

rajovicDoktor Ranko Rajović, autor poznatog NTC sistema učenja, održaće danas  u 18 sati u Dvorani Park u Hrceg Novom predavanje o Razvoju inteligencije kroz igru.

Nevladina organizacija Sapio iz Hecreg Novog, koja je organizator besplatnog predavanja, pozvala je roditelje, i one koji će to uskoro postati ali i sve koji provode vrijeme sa djecom uzrasta do 8 godina da prisustvuju i nauče kako da omoguće njihov pravilan razvoj.

Osim predavanja u okviru projekta (Pred)obrazujmo, Sapio će organizovati i seminar za vaspitače NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišljanja i efikasnog učenja.

“Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja djece i poboljšanje uslova za njihovo obrazovanje. Naručito nam je drago što su se građani uključili i svojim donacijama omogućili realizaciju seminara i predavanja”, kazala je predsjednik NVO Sapio, Mirjana Zidar.

NTC program bavi se primjenom novih otkrića u pedagogiji i sastoji se iz tri dijela: razvoj mozga, razvoj sposobnosti za učenje i razvoj funkcionalnog znanja. Program se sprovodi u 15 država Evrope (u 6 postoji državna akreditacija). Autor programa dr Ranko Rajovic saradnik je UNICEF-a za edukaciju i predavač na 8 fakultetau 6 država.

“Roditelji nehotice rade pogrešne stvari, ne znajući kako da na optimalan način stimulišu dečji razvoj. Često možemo čuti roditelje koji su, u želji da zaštite dijete, branili skakanje po krevetu, okretanje u krug, kupovali patike sa «čičkom» da se dijete ne opterećuje vezivanjem pertli – i tako sprječavali neke izuzetno korisne aktivnosti. I iz najbolje namjere oštećuju razvoj djeteta”, kaže dr Rajović, autor NTC metode.

NVO Sapio osnovan je kao nevladina organizacija radi stvaranja kvalitetnijih uslova za dodatno obrazovanje i kulturne aktivnosti mladih u onim zajednicama gdje su te mogućnosti dostupne uglavnom u školama i vrtićima.

Njihov cilj je stimulisanje kreativnog razmišljanja i jačanja radoznalosti kod djece i omladine kroz njihovo učešće u različitim programima i radionicama koji podstiču svestrani razvoj ličnosti.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply