Otac pretučenog dječaka apeluje da se spriječe tuče među srednjoškolcima

beranetuca

Foto: Vijesti

 

Otac šesnaestogodišnjeg Beranca S.M. Vuk Mihajlović, apelovao je na nadležne službe da stanu na kraj maloljetničkoj delinkvenciji i sve učestalijim tučama među učenicima beranskih srednjih škola.

U jednoj od tih tuča nedavno je pretučen njegov sin, učenik drugog razreda srednje Elektro-tehničke škole.

“Ovo se mora spriječiti, jer nije izolovan slučaj. Moje dijete je prošlo sa lakšim tjelesnim povredama, ali je pitanje dana kada će neko da strada, a tada će biti kasno”, rekao je Mihajlović.

Prema policijskom zapisniku njegovog sina je 19. novembra, oko 13 časova, kada se vraćao iz škole, sačekala grupa učenika. Nemilosrdno su ga pretukli.

On je policiji rekao da su nakon prebijanja naišli njegovi drugovi i pomogli mu da ustane. Dodao je da je prvo sjedio u žbunju pored zgrade, osjećajući mučninu i nagon za povraćanje, a onda otišao kući, odakle je prebačen u bolnicu.

Ljekari su konstatovali da su kod S.M. vidljivi krvni podlivi u predjelu potiljka, čela, leđa i trbuha.

Prema informacijama Vijesti policija je podnijela prijave tužilaštvu protiv više maloljetnika koje je S.M naveo u prijavi.

Otac pretučenog učenika rekao je da ne krivi nikoga, ali da apeluje zbog dobrobiti druge djece.

“Molim roditelje kojima se ovakve stvari događaju da istupe javno, i da zajednio sa policijom, školama i socijalnim službama stanemo tome na kraj”, rekao je Mihajlović.

Comments

Leave a Reply