Britanska internacionalna škola od septembra i u Podgorici

arcadia 2PROMO

Prva britanska internacionalna škola u Crnoj Gori Arcadia Academy, koja već uspješno radi u Donjoj Lastvi u Tivtu,  od septembra će početi sa radom i u Podgorici, na Marezi, a upis đaka za narednu školsku godinu je u toku.

Arcadia Academy je dobila najprestižniju akreditaciju Univerziteta Kembridž, pa je postala prva i jedina Kembridž internacionalna škola, tj. Kembridž osnovna škola u Crnoj Gori, kao i član COBIS-a, tj. Savjeta britanskih internacionalnih škola. Ispiti učenika se šalju iz škole u Kembridž i tamo ocjenjuju, a djeca koja ih polože dobijaju svjetski priznate Kembridž diplome.

Iz škole je saopšteno da smatraju da najvažniji dio obrazovnog procesa počinje u predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu gdje se stiču osnovna znanja i vještine.

“Kako dijete korača stazom učenja, cilj škole je da učeniku otvori vrata svijeta raznih mogućnosti. Misija škole je da djeci pruži najbolje moguće internacionalno obrazovanje, i da ostvare svoj puni potencijal”, navodi se u saopštenju Arcadia Academy.

Akademski direktor škole, Milija Božović jedan je od, kako kaže, rijetkih ljudi iz Crne Gore koji su imali sreću da studiraju na Univerzitetu Kembridž i dobiju diplomu tog renomiranog univerziteta, i sada je presrećan što ima tu priliku i čast da pomogne našoj djeci da steknu vrhunsko internacionalno obrazovanje i mogućnost nastavka školovanja na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Među onima koji podržavaju rad škole je i pokrovitelj škole, Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina, rođaka britanske kraljice Elizabete II.

Više informacija o Arcadia Academy može se naći na sajtu škole  i njihovoj Facebook strani, a mogu se dobiti i putem maila [email protected].

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Evo i mi da se javimo.
    Vezano za diplome, naravno da su priznate, a program je odavno priznat od strane naseg Zavoda za skolstvo. Napomenucemo da se ne radi o diplomama o znanju jezika vec o diplomama o zavrsenoj osnovnoj skoli koje izdaje Kembridz, sto je mnogo vrijednije.
    Sto se cijena tice, one su 7.500 za osnovnu skolu, a 5.000 za predskolsko bez uvecanja za odlozeno placanje. Dakle, u Podgorici ce po tom pitanju biti povoljnije nego u Tivtu. Svjesni smo da je ovo za nase prilike i dalje dosta skupo, ali jednostavno nije moguce biti odrziv i dovoditi nastavnike iz Britanije, smjestiti ih, narucivati specijalne nastavne materijale, hranu, prevoz, itd. Ipak je u pitanju privatna skola koja nema drugog nacina finansiranja.
    Nudimo i dvije stipendije i o tome ce biti posebna objava, tako da oni roditelji koji imaju veliku zelju da im djeca pohadjaju nasu skolu a ne mogu to da priuste, i dalje imaju nacina da se upisu.

Leave a Reply