Novi jelovnik od prije mjesec i po

klnikckicenatr

Jelovnik za porodilje koji je Klinički centar Crne Gore objavio u utorak primjenjuje se posljednjih mjesec i po dana, objašnjeno je danas iz njihove PR službe, a nakon reakcija velikog broja porodilja da većinu obroka koji su opisani nijesu dobile dok su boravile na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

“S obzirom da se u javnosti komentariše ishrana porodilja analizirali smo i taj segment i uveli jelovnik koji od juče možete naći na sajtu naše ustanove. On se primjenjuje poslednjih mjesec i po dana”, objašnjeno je portalu Roditelji iz KCCG.

U menadžmentu kažu da svakodnevno prate komentare javnosti i sa punom pažnjom analiziraju svaki prigovor kako bi obezbijedili dostupnu zdravstvenu zaštitu i bolje uslove za pacijente i zaposlene.

Kao rezultat su naveli realizaciju velikog broja projekata kao što je novo Porodilište, sa uslovima na kojima mogu pozavidjeti i mnogo bogatija društva. U toj zdravstvenoj ustanovi kažu i da preduzimaju niz aktivnosti kako bi obezbijedili i adekvatne uslove u Odjeljenju za akušerstvo i novorođenčad, kao i za izgradnju nove Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Napominjemo da su nam veoma značajne sugestije građana u cilju stalnog unapređenja pružanja zdravstvenih usluga u našoj ustanovi. Takođe očekujemo i razumijevanje kao i zajedničke aktivnosti, a sve u cilju opšteg dobra”, saopšteno je iz Pr službe KCCG.

KCCG je juče objavio jelovnik i pojašnjenja u vezi sa njegovim definisanjem i pripremom, na osnovu čega se moglo zaključiti da porodilje imaju tri glavna obroka i jednu užinu. Opisani jelovnik je prilično raznovrsan i kvalitetniji, ali ga porodilje nijesu, kako su su komentarisale stotine njih na portalu Roditelji, nikada vidjele odnosno dok su one bile na odjeljenju akušerstva takav jelovnik nije bio važeći.

O jelovnicima u porodilištima se nedavno govorilo na Twitteru kada je udruženje Roditelji tvitovalo o dojenju i stanju u crnogorskim porodlištima u okviru projekta @CGTwittuje, kada su i objavljene fotografije pojedinih obroka u KCCG, na kojima su dva parčeta hljeba i parče parizera. Podstaknute time, Mreža žena Pokreta za promjene (PzP) je u utorak odlučila da počasti ministre u crnogorskoj Vladi i poslanike u parlamentu sa više nego skromnim doručkom, koji imaju porodilje, a koji je bio na fotografijama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Evo kao freska porodilja moram priznati da i nije tako lose, nije 5*ali nije ni lose. Sala za porodjaj i osoblje na porodjaju izuzetno prijatno iznenadjenje u odnosu na horor od mog prvog porodjaja od prije 7-8god. Svakako se vidi napredak

  2. “Pratimo sugestije gradjana” 😀 a oni nijesu bili svjesni da dosadasnji jelovnik nije dovoljan za porodilje dok nijesu vidjeli komentare porodilja na sajtu Roditelji!!!Svaka Vama cast na pokrenutom pitanju i novom jelovniku,koliko “umijem citat” 🙂 Ja sam svoje zavrsila,ali za buduce porodilje,tj MAME!BRAVO!!!!!

  3. Umije li iko u ovoj drzavi priznat gresku i reci lijepo-izvinjavamo se, pogrijesili smo, potrudicemo se i dati sve od sebe da se stvari poprave. Potpis-ime i prezime, ja stojim iza toga pa ako tako ne bude dajem otkaz… To kad kod nas vidite znacu da smo kao drustvo napredovali. Do tada cemo uzivati u ovim praznim pricama raznih PR-ova. Samo jos da mi objasne sa kojim ciljem, zasto? Koga misle da lazu kad svi znamo sto kako i zasto…

  4. Stanje u porodilistima pokazuje koliko postujemo sebe – tu se radja ovaj narod. Nije nemoguce, ni prezahtjevno napraviti humanije uslove za majke i bebe. To je najvelicanstvenije mjesto – tu se radja novi zivot, a nazalost svi znamo koliko je lose u nasim porodilistima :(…I ovo – bezveze je ograniciti svoju moc percepcije na svoj dorucak i rucak (“meni su donosili”), nikoga ovdje nije briga za neciji pojedinacni tanjir…

  5. Svaka cast Roditelji.me !!!!!!!!!!!! Tacno mi dodje po 3 put da se samo zbog vas porodim 🙂 Od dojenja ,savjetovanja trudnica,stalnog informisanja roditelja ,raznih akcija koje ste sproveli svi zajedno ,svaka pohvala pa cak i ove stvari koje su sad aktuelne . Samo javno treba govoriti o problemima kome smeta neka pokrije oci ili zacepi usi da ne slusa,ali definitivno neke stvari moraju da se mijenjaju i ja sam zahvalna sto upravo postojite i sto se ne date tako lako 🙂 ?

    • maja_novosel

      i ja sam se porodila prije 4 mjeseca i potpuno se slazem sa vasom izjavom…i moji utisci su potpuno isti…komplet osoblje je bilo na zavidnom nivou, ali zato hrana…da te Bog sacuva…sva je sreca pa sam bila samo 2 dana 🙂

  6. Mozda im je u teoriji na snazi vec mjesec i po dana novi meni, u praksi nije bio do prije dvije nedelje, kad sam ja izasla s odjeljenja. Svakako, pohvale za izmjene i bilo kakav napredak. Ja sam se novim porodilistem odusevila, ali su mi pojedine sestre iz boxa i dalje ogromno razocarenje. Ili, bolje reci, pojedine su dobre, ostale su za rad u rudniku a ne sa bebama.

Leave a Reply