Magična čarapa protiv bola u uhu

uvo

Bol u uhu može biti veoma neugodna posebno za djecu, a kada do toga dođe i nijeste u mogućnosti da posjetite ljekara ili je lijek protiv bola prestao da djeluje prije nego je došlo vrijeme za novu dozu, isprobajte i da se bola riješite  uz pomoć magične čarape koju možete napraviti sami.

Ova magična čarapa je u principu samo obična bijela pamučna čarapa napunjena krupnom morskom solju koju zagrijejete i stavljate na bolno uvo.

Čak je i nauka dokazala da morska so ima iscjeljujuća svojstva zbog minerala koje sadrži i zbog sjajne sposobnosti zadržavanja topline koja se postepeno prebacuje na upaljeno uho i na taj način ublažava bolove.

Sve što treba da uradite jeste da uzmete čistu, bijelu, pamučnu čarapu koja nema nikavih drugih boja na sebi i napunite je otprilike sa šoljom i po krupne morske soli. Nakon toga zavežite čvor na vrhu čarape da so ne bi ispadala pa čarapu stavite na tiganj da je zagrijejete.

carapa

Čarapu zagrijejavajte na srednje jakoj temperaturi 4-6 minuta s tim da čarapu protresete i okrenete svaki minut.

Zagrijanu čarapu stavljati na uvo tako da se prekrije cijelo uvo i dio vilice, držiti rukom i bićete oduševljeni njenom djelotvornošću.

Izvor: LifePressMagazin

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply